Чи не найбільш смачним інгредієнтом в приготуванні всіляких і численних страв є гриби. І, напевно, одна з найсмачніших грибних закусок - салат грибна галявина з печерицями. Ця страва виглядає настільки вражаюче через своє оригінальне оформлення, що обов'язково викличе захоплення ваших рідних, та й гостей теж.
Для приготування листкового салату грибна поляна з печерицями потрібно заздалегідь підготувати необхідні продукти. Картоплю і моркву відварити в мундирі, зваріть яйця.
Візьміть глибоку ємність куполоподібної форми. Застеліть її харчовою плівкою, залиште довгі края, щоб потім можна було накрити салат. Плівку можна змастити олією, вона потім буде легше зніматися.
Печериці вийміть з банки, покладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий маринад і щільно один до одного викладайте на дно ємності капелюшками вниз. Посипте рясно дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу. Таким чином, грибочки будуть виглядати як на зеленій галявині.
Далі очистіть картоплю від шкірки і натріть на великій тертці, за бажанням ви можете нарізати її на тоненькі смужки. Покладіть на зелень і розрівняйте. Трохи підсолть.
Моркву також необхідно очистити. Натріть на тертці і висипте на картоплю. Розрівняйте, змастіть майонезом і посипте чорним меленим перцем.
Зелений горошок можна використовувати консервований. Висипте його на ситечко, щоб стекла зайва рідина. Якщо ви використовуєте свіжий або свіжозаморожений, попередньо відваріть його, вийміть з води і дайте охолонути. Викладайте наступний шар. Придавіть ложкою, щоб горошок провалився в майонез.
Відварені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте великими шматочками. Покладіть на горошок. Рясно змастіть майонезом.
Далі візьміть копчені ковбаски, зніміть з них плівку і наріжте кружечками. Викладайте наступний шар. Твердий сир натріть на великій тертці, покладіть на копчені ковбаски, розрівняйте. Посипте нарізаною зеленню.
Закрийте щільно салат звисаючими краями плівки, трохи притисніть, щоб всі верстви добре вляглися. Накрийте тарілкою і відставте в холодне місце для просочення на деякий час.
Візьміть неглибоку тарілку, по діаметру більше ніж ємність, в якій знаходиться страва, накрийте її і акуратно переверніть, так щоб гриби виявилися зверху. Зніміть ємність, в якій сформувався наш салат грибна поляна і харчову плівку.
По нижньому краю галявини посипте зеленню. Наш дуже смачний салат грибна поляна з печерицями готовий. Презентуйте до столу і радуйте гостей і близьких. Приємного.
Випадкові рецепти