Зимовий овочевий салат "Десятка" - це вітамінний запас на зиму, чудова готова закуска, яка завжди під рукою, і чудовий гарнір до м'ясних страв.
Заздалегідь вимиті кабачки очистіть (великі) від шкіри, залиште маленькі в шкірці. Розріжте кожен уздовж на чотири частини, щоб було легше видовбати м'якоть з насінням. Наріжте очищений кабачок на дрібні половинки і покладіть на сито, встановлене на каструлю. Посипте сіллю і добре перемішайте.
Далі додайте попередньо очищену від лушпиння і нашатковану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю в сито до кабачків, посипте щіпкою солі. Знову обережно все змішайте. Відкладіть ці овочі на 2-3 години, щоб цукіні випустив зайвий сік, цибуля розм'якла і втратила трохи гостроти. Не хвилюйтеся, овочі не будуть солоними, тому що велика частина солі стече з соком. Не викидайте сік цукіні - його варто додати, наприклад, до овочевого супу, або в якості основи для смачного соусу - звичайно, солоний сік повинен бути розведений бульйоном або водою.
Очистіть болгарський перець від насіння і білими, неприємними наростами. Їх можна відварити кілька хвилин, як помідори, щоб трохи розм'якшити, щоб зняти шкуру. На жаль, мусимо визнати, ця робота делікатна. Очищений від шкірки перець наріжте на обробній дошці тонкою соломкою.
Очищену від шкірки і вимиту моркву наріжте невеликими скибочками. Налийте холодну воду у велику каструлю і покладіть в неї подрібнену моркву. Додайте в каструлю решту солі, засипте цукор, лавровий лист, запашний перець, трав'яний перець, куркуму і перець чилі. Ретельно все перемішайте.
Приготуйте близько півхвилини, а потім додайте в каструлю кабачки з нарізаною цибулею. Готуйте ще півхвилини - пробуйте і перемішайте, намагаючись не перепекти овочі. Потім додайте нарізаний перець - якщо він сирий, краще додати його трохи раніше. Залийте в каструлю оцет. Ретельно все перемішайте, протомыть до розм'якшення овочів і вимкніть тепло. Додайте ще трохи олії і змішайте все, до об'єднання інгредієнтів.
Покладіть трохи гірчиці в кожну простерилізовану баночку. Потім покладіть гарячий овочевий салат в банки, акуратно утрамбувавши в ємність. Щільно закрийте банки кришками і поверніть їх, щоб перевірити герметичність.
Щоб бути впевненими, недовго пастеризуйте банки з салатом десяточка протягом 10 хвилин при слабкому кипінні без бульбашок. Коли банки охолонуть, переверніть їх догори дном, щоб переконатися, що нічого не тече. Сховайте салат на зиму в підвал.
Випадкові рецепти