Пропонуємо вам рецепт смачного консервованого салату. Це відмінний спосіб зберегти улюблені овочі, і насолоджуватися їх смаком протягом всього року.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Уважно огляньте їх на наявність пошкоджень. Не використовуйте мляві або зіпсовані плоди.
Кабачки і баклажани вибирайте молоді, що не перестиглі. Видаліть хвостики і наріжте їх невеликими, напівкруглими шматочками. У печериць зріжте край ніжки і наріжте їх слайсами.
Болгарський перець розрізати уздовж навпіл. Видаліть плодоніжки і серцевину з насінням. Подрібніть овоч кубиками.
3 великих дека застеліть пергаментним папером. 2 з них заповніть баклажанами і кабачками. Розподіліть овочі рівномірним шаром. Додайте кілька зубчиків часнику.
На що залишився деко відправте гриби з болгарським перцем. Притрусіть овочі сіллю, сумішшю перців і прованськими травами. Можна використовувати будь-які ароматні трави за смаком. Полийте нарізку рослинним маслом і акуратно перемішайте.
Поставте деко в розігрітий в режимі гриль духову шафу. Запікайте протягом 30-40 хвилин. Вийміть овочі з духовки і остудіть протягом 5 хвилин. Викладіть у велику глибоку ємність і акуратно перемішайте.
Приготуйте банки для заготовок. Ретельно вимийте їх з використанням соди. Простерилизуйте будь-яким зручним способом.
Заповніть ємності овочами «по плечики». Намагайтеся не залишати порожнеч. У кожну додайте трохи солі і лавровий лист. Залийте рослинним маслом. Злегка потрясіть, щоб переконатися у відсутності повітряних кишень. При необхідності, додайте ще трохи олії. Щільно закрутіть кришки.
Поставте на повільний вогонь велику каструлю. На дно покладіть рушник і налийте трохи води. Помістіть в ємність банки. З моменту закипання рідини, стерилізують закрутки протягом 30 хвилин. Дайте заготівлях повністю охолонути. Зберігайте в прохолодному і темному місці.
Випадкові рецепти