Укр
Рус
Десяточку Консервування Російська кухня

Салат «Десятка»


- переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Салат «Десятка» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Пропонуємо вам рецепт смачного консервованого салату. Це відмінний спосіб зберегти улюблені овочі, і насолоджуватися їх смаком протягом всього року.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат «Десятка»" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії79 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Уважно огляньте їх на наявність пошкоджень. Не використовуйте мляві або зіпсовані плоди.

Крок - 1
02

Кабачки і баклажани вибирайте молоді, що не перестиглі. Видаліть хвостики і наріжте їх невеликими, напівкруглими шматочками. У печериць зріжте край ніжки і наріжте їх слайсами.

Крок - 2
03

Болгарський перець розрізати уздовж навпіл. Видаліть плодоніжки і серцевину з насінням. Подрібніть овоч кубиками.

Крок - 3
04

3 великих дека застеліть пергаментним папером. 2 з них заповніть баклажанами і кабачками. Розподіліть овочі рівномірним шаром. Додайте кілька зубчиків часнику.

Крок - 4
05

На що залишився деко відправте гриби з болгарським перцем. Притрусіть овочі сіллю, сумішшю перців і прованськими травами. Можна використовувати будь-які ароматні трави за смаком. Полийте нарізку рослинним маслом і акуратно перемішайте.

Крок - 5
06

Поставте деко в розігрітий в режимі гриль духову шафу. Запікайте протягом 30-40 хвилин. Вийміть овочі з духовки і остудіть протягом 5 хвилин. Викладіть у велику глибоку ємність і акуратно перемішайте.

Крок - 6
07

Приготуйте банки для заготовок. Ретельно вимийте їх з використанням соди. Простерилизуйте будь-яким зручним способом.

Крок - 7
08

Заповніть ємності овочами «по плечики». Намагайтеся не залишати порожнеч. У кожну додайте трохи солі і лавровий лист. Залийте рослинним маслом. Злегка потрясіть, щоб переконатися у відсутності повітряних кишень. При необхідності, додайте ще трохи олії. Щільно закрутіть кришки.

Крок - 8
09

Поставте на повільний вогонь велику каструлю. На дно покладіть рушник і налийте трохи води. Помістіть в ємність банки. З моменту закипання рідини, стерилізують закрутки протягом 30 хвилин. Дайте заготівлях повністю охолонути. Зберігайте в прохолодному і темному місці.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти