Салат "Чоловічий каприз" - багатий і смачний святковий рецепт: Втомилися від звичайних позбавлених смаку і банальних салатів? Цей рецепт для вас, дійсно смачний, навіть для тих, хто не любить овочі занадто сильно.
Для початку покладіть листя салату, базилік і м'яту в глибоку миску (в цьому рецепті можете використовувати будь-яку вами улюблену зелень). Замочіть листя в холодній воді і харчовій соді приблизно на десять хвилин. Потім добре промийте все листя, злийте надлишки води і залиште зелень трохи просохнути.
Далі розріжте листя салату на тонкі смужки після ретельного миття в холодній воді і відправте разом з рештою зеленню назад в глибоку миску.
Помийте болгарські перці, поріжте їх навпіл, видаліть внутрішні волокна і насіння. Наріжте очищений перець на дрібні шматочки. Надішліть подрібнений перець так само в миску з зеленню. Ретельно вимийте зелений виноград і розріжте його навпіл.
У миску засипте далі консервовану кукурудзу, попередньо очищене насіння граната додайте так само до інших овочів.
Очистіть апельсини від шкірки і поріжте його на скибочки, щоб вони утворювали якомога більше рівні кола. Ромістіть кола апельсина на великому блюді по краях.
Підсмажте мигдаль на сковороді протягом декількох хвилин: підсмажування дуже важливо, щоб посилити аромат і зробити його більш хрустким. Рекомендується дотримуватися обережності, щоб не спалити мигдаль.
Тепер відправте в миску до решти продуктів раніше подрібнений зелений виноград, натріть на найдрібнішу тертку цедру лимона або лайма.
Приготуйте емульсію, змішавши в невеликій ємності трохи оливкового масла першого віджиму з лимонним соком (профільтрованим), сіллю, чорним меленим перцем і імбирним порошком (можна використовувати корінь подрібнений).
Приправте салат в мисці приготовленою емульсією і ретельно за допомогою вилки і ложки все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Викладіть салат на блюдо з часточками апельсина по центру.
Далі посипте салат заздалегідь відвареним і нарізаним соломкою буряком. Буряк має тенденцію «фарбувати» інші овочі в червоний колір. З цієї причини бажано поєднувати її з салатом після того, як уже перемішані інші овочі.
Подавайте салат з цікавою назвою «Чоловічий каприз» в блюді, акуратно розміщуючи скибочки апельсинів на краю тарілки. Супроводжуйте салат смаженими шматочками мигдалю.
Випадкові рецепти