Легкий, свіжий, звичайно ж смачний, ситний і дуже швидкий салат Цезар давно завоював величезну популярність по всьому світу. Його готують на святкові вечері або сімейні застілля, подають гостям, його готують майже у всіх ресторанах і кафе. Незважаючи на простий набір продуктів, цей салат вважається одним з найбільш вдалих і високо цінується в кулінарії. Придумав його французький кухар з італійськими коренями по імені Цезар. Тож не дивно, що і варіантів приготування цієї страви зібралося не мало. Ось один з них - салат Цезар з помідорами. Готуйте його просто і легко і радуйте оточуючих відмінною стравою.
Як тільки на столі з'явиться ваша майбутня страва, яку ви зараз приготуєте, і відчуття свята за столом відразу забезпечено. Перш за все нам необхідно підготувати ті інгредієнти, які вимагають попереднього варіння. Звичайно ж, я маю на увазі курячі яйця. Для цього ставимо на плиту невелику каструлю з трохи підсоленою водою і кладемо туди яйця. Варимо протягом 10 хвилин, щоб яйця зварилися круто, після чого перекладаємо їх в холодну воду, щоб легко було згодом чистити.
Тепер будемо з вами займатися овочами, що в загальному то і є головною складовою нашого салату. В першу чергу беремо качан салату ромен, добре обполіскувати і трохи обтрушувати від вологи, розділивши листя окремо. Після цього складаємо листя один на одного і ріжемо великими смужками. Нарізаний салат перекладаємо в глибоку посудину.
Тепер беремо помідори черрі, миємо їх і розрізаємо кожний помідор навпіл. Тепер часточки помідорів викладаємо в ємність з салатом.
Не забуваємо, що смак і аромат нашої страви багато в чому залежить від заправки, яку ми з вами будемо готувати самостійно. У невелику глибоку мисочку кладемо майонез, до речі, він повинен бути густим по консистенції і досить високої жирності.
Додаємо сюди кетчуп і трохи підсолюємо. Так само посипаємо трохи меленим чорним перцем і добре перемішуємо в однорідну суміш, що, власне, і є нашою салатною заправкою.
Тепер цією заправкою поливаємо салатні листя і помідори, перемішуємо, щоб інгредієнти добре просочилися заправкою. Після цього перекладаємо нашу страву в тарілку, намагаючись спочатку викласти салатні листя, а вже потім розкладаємо по всій поверхні половинки помідорів чері.
А зараз чистимо від шкаралупи яйця і ріжемо навпіл. Потім дві половинки одного яйця розрізаємо на четвертинки. Викладаємо на наш салат спочатку половинки вареного яйця, а потім розкладаємо і четвертинки.
Дуже барвистий, яскравий і привабливий салат Цезар з помідорами готовий. На довершення кладемо на тарілку курячі ніжки, які заздалегідь обсмажуємо або запікаємо у духовці. Запрошуйте своїх їдців до столу і готуйтеся вислуховувати захоплення.
Випадкові рецепти