Цей салат легкий, соковитий, при цьому ситний і смачний, має безліч варіантів і інтерпретації приготування. Серед них ймовірно, найбільш поширений Цезар з куркою. Але якщо ви любите додавати в закуски пікантність, пропоную приготувати салат цезар з морепродуктів, який відмінно підійде для сімейної вечері і будь-якого свята. Якщо ви бажаєте спорудити щось смачне і новеньке, дотримуйтесь моїм рекомендаціям і обов'язково порадуєте своїх рідних новим досягненням.
Складного нічого немає, але трошки повозитися, звичайно доведеться. Відразу давайте приготуємо свого роду чіпси. Для цього візьмемо кукурудзяні коржі розміром приблизно 12 см в діаметрі. За допомогою кулінарного пензлика змащуємо їх оливковою олією з обох сторін і укладаємо на деко.
Зверху посипаємо порошком чилі, трохи солимо і перчимо. Відправляємо деко з коржиками в розігріту до 175 градусів духовку, і випікаємо до золотисто - коричневого кольору протягом 8 - 10 хвилин. Дістаємо деко із духовки і залишаємо остигати.
Тим часом готуємо заправку для салату. У глибоку посудину поміщаємо вимите і подрібнене філе анчоуса.
Додаємо легкий майонез, а так само кладемо натертий на дрібній тертці сир пармезан.
Свіжий лайм розрізаємо навпіл і за допомогою спеціального преса видавлюємо до решти інгредієнтів свіжовичавлений сік.
Після цього доливаємо трохи води, трохи присолюємо і добре перемішуємо в однорідну масу. Соус для заправки салату готовий.
Королівські креветки очищаємо і складаємо в глибоку посудину. Посипаємо порошком чилі, поливаємо оливковою олією і, приправивши сіллю з перцем, перемішуємо.
Викладаємо приправлені креветки на деко з решіткою і відправляємо в духовку. Обсмажуємо до золотистого кольору протягом 4 хвилин. Можна один раз перевернути.
Листя салату обполіскуємо і трохи обсушуємо, нарізаємо скибочками середнього розміру і викладаємо в глибокий салатник. Поливаємо соусом і перемішуємо.
Розкладаємо салат в тарілки, зверху укладаємо кілька готових креветок. Також покладіть зверху підсмажені коржі, попередньо поламавши їх на скибочки.
На довершення всього зверху трохи натираємо сиру пармезан і наше вишукана страва готова. Ваші старання будуть оцінені по достоїнству, не сумнівайтеся.
Випадкові рецепти