Укр
Рус
Салати листкові Салати Російська кухня

Салат цезар з курячою грудкою

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

2283 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Салат цезар з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Неймовірно популярна страва, яка знайома практично кожному, коли не на смак, то на слух точно - це салат «Цезар». Ресторанні кухарі вдосконалюють салат всілякими добавками, у вигляді шинки, креветок, ананаса і м'яса, усе залежить від їх фантазії. А ось спочатку такий салат складався з салатного листя, хлібних грінок і сиру. У наш час доступність всіляких продуктів дозволяє приготувати цей салат на свій смак, додаючи ті інгредієнти, які кулінари вважають більш поєднуваними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат цезар з курячою грудкою" (на 100 грам)

  • Білки14.7 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії145 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для того щоб курятина надавала салату відмінний смак і аромат, перед цим її потрібно замаринувати. Приготуємо маринад. У миску засипаємо порошок паприки, потім подрібнену сушену петрушку, додаємо сіль і чорний перець.

Крок - 1
02

Ще сюди ж кладемо гірчичну пасту і очищений від лушпиння, подрібнений часник. Тепер до цих складових вливаємо лимонний сік і усе добре перемішуємо в однорідну масу.

Крок - 2
03

Куряче філе добре обмиваємо і просушуємо паперовим рушником. Після цього опускаємо в миску з приготовленим маринадом і добре перемішуємо. Ми залишаємо курятину маринуватися не менше, ніж на 30 хвилин.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу ставимо на плиту сковороду - гриль, змащуємо оливковою олією і викладаємо мариновані курячі філе. Зверху м'ясо змащуємо маринадом, і обсмажуємо з обох боків до готовності. Після цього курятину знімаємо на тарілку і відставляємо до охолодження.

Крок - 4
05

Тим часом приготуємо заправку для салату. В окрему посудину кладемо густий йогурт і гірчичну пасту. Вливаємо після цього лимонного соку і приправляємо чорним меленим перцем.

Крок - 5
06

Знову кидаємо пропущений через прес часник, а так само додаємо дрібно нарізані чорні оливки.

Крок - 6
07

Подрібнюємо на тертку сир пармезан і викладаємо в ємність для готування салатної заправки. Після всього солимо і додаємо трохи оливкової олії. За допомогою вінчика збиваємо в однорідну масу і заправка для нашого салату готова.

Крок - 7
08

Ще нам знадобляться для цього салату хлібні сухарики. Можна, звичайно, купити готові в магазині, але краще посмажити самостійно із пшеничного хліба.

Крок - 8
09

Тепер приступаємо до останнього етапу роботи. Листя салату миємо і просушуємо і нарізаємо скибочками середнього розміру. До речі, салатні листя можна порвати руками, так вони будуть більш соковитими і хрусткими. Нарізані листя салату перемащуємо салатною заправкою, так щоб вона злегка огортала їх.

Крок - 9
10

Додаємо до салату підсмажені хлібні сухарики.

Крок - 10
11

Остигле куряче філе нарізаємо скибочками на свій розсуд і додаємо в ємність з салатом. Всі інгредієнти перемішуємо і готовий салат «Цезар з курячою грудкою» можна подавати до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Філе тріски в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Філе тріски в клярі 55 2 2 з 5 - детальніше -
Фаршировані макарони равлики - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані макарони равлики 50 3 3 з 5 - детальніше -
Оселедець під шубою з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець під шубою з яйцем 40 1 2 з 5 - детальніше -