Неймовірно популярна страва, яка знайома практично кожному, коли не на смак, то на слух точно - це салат «Цезар». Ресторанні кухарі вдосконалюють салат всілякими добавками, у вигляді шинки, креветок, ананаса і м'яса, усе залежить від їх фантазії. А ось спочатку такий салат складався з салатного листя, хлібних грінок і сиру. У наш час доступність всіляких продуктів дозволяє приготувати цей салат на свій смак, додаючи ті інгредієнти, які кулінари вважають більш поєднуваними.
Для того щоб курятина надавала салату відмінний смак і аромат, перед цим її потрібно замаринувати. Приготуємо маринад. У миску засипаємо порошок паприки, потім подрібнену сушену петрушку, додаємо сіль і чорний перець.
Ще сюди ж кладемо гірчичну пасту і очищений від лушпиння, подрібнений часник. Тепер до цих складових вливаємо лимонний сік і усе добре перемішуємо в однорідну масу.
Куряче філе добре обмиваємо і просушуємо паперовим рушником. Після цього опускаємо в миску з приготовленим маринадом і добре перемішуємо. Ми залишаємо курятину маринуватися не менше, ніж на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу ставимо на плиту сковороду - гриль, змащуємо оливковою олією і викладаємо мариновані курячі філе. Зверху м'ясо змащуємо маринадом, і обсмажуємо з обох боків до готовності. Після цього курятину знімаємо на тарілку і відставляємо до охолодження.
Тим часом приготуємо заправку для салату. В окрему посудину кладемо густий йогурт і гірчичну пасту. Вливаємо після цього лимонного соку і приправляємо чорним меленим перцем.
Знову кидаємо пропущений через прес часник, а так само додаємо дрібно нарізані чорні оливки.
Подрібнюємо на тертку сир пармезан і викладаємо в ємність для готування салатної заправки. Після всього солимо і додаємо трохи оливкової олії. За допомогою вінчика збиваємо в однорідну масу і заправка для нашого салату готова.
Ще нам знадобляться для цього салату хлібні сухарики. Можна, звичайно, купити готові в магазині, але краще посмажити самостійно із пшеничного хліба.
Тепер приступаємо до останнього етапу роботи. Листя салату миємо і просушуємо і нарізаємо скибочками середнього розміру. До речі, салатні листя можна порвати руками, так вони будуть більш соковитими і хрусткими. Нарізані листя салату перемащуємо салатною заправкою, так щоб вона злегка огортала їх.
Додаємо до салату підсмажені хлібні сухарики.
Остигле куряче філе нарізаємо скибочками на свій розсуд і додаємо в ємність з салатом. Всі інгредієнти перемішуємо і готовий салат «Цезар з курячою грудкою» можна подавати до столу.
Випадкові рецепти