Укр
Рус
Прості салати Салати Російська кухня

Салат Цезар з куркою і помідорами

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

2029 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Салат Цезар з куркою і помідорами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат Цезар давно і грунтовно увійшов у світову кулінарію і є одним із найпопулярніших на святкових столах. Перша асоціація при згадці назви цього салату у багатьох чомусь пов'язана з Юлієм Цезарем. Але насправді нічого спільного з цим персонажем салат не має, а назва його походить на честь автора американського кухаря Цезаря Кардіні.Одним з найбільш вдалих варіантів вважається Цезар з куркою і помідорами. Тому ми приготували покроковий рецепт цієї страви, за допомогою якого ви навчитеся робити цей прекрасний салат без проблем.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат Цезар з куркою і помідорами" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири12.2 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати салат Цезар з куркою і помідорами, потрібно для початку зробити соус, яким будемо перемазувати салат. Для цього нам знадобиться в чашу блендера помістити майонез, додати гірчицю, натерти на тертці пармезан і теж кинути в чашу, потім додамо сіль і мелений чорний перець, вливаємо трохи оливкового масла, нарізані каперси і анчоус, бажано використовувати копчений.

Крок - 1
02

Також видавлюємо трохи лимонного соку і перебиваємо весь цей набір інгредієнтів блендером. Після цього підливаємо трохи вершків і знову перебиваємо.

Крок - 2
03

В кінці доливаємо всі вершки і ще раз перебиваємо, щоб у нас вийшла суміш дуже ніжної текстури.

Крок - 3
04

Після того, як соус готовий, займемося курятиною. Для цього куряче філе посипаємо сіллю і перцем, поливаємо оливковою олією і залишаємо на кілька хвилин. Потім обсмажуємо м'ясо на сковорідці до появи золотистої скоринки.

Крок - 4
05

На наступному етапі готуємо сухарики. Для цього беремо половинку білого хліба або ж 5-6 скибочок хліба для тостів, а також можна взяти звичайну булочку для хот-догів. Нарізаємо хліб на кубики розміром приблизно 1,5х1,5 сантиметри. Після цього наливаємо трохи олії на сковорідку і ставимо на вогонь.

Крок - 5
06

Коли вона розігріється, викладаємо хліб і підсмажуємо його на слабкому вогні до хрусткої скоринки.

Крок - 6
07

Тепер залишається тільки нарізати інші інгредієнти для Цезаря. Салат ромен миємо, а потім розрізаємо вздовж навпіл, а потім вже кожну половину качана нарізаємо поперек великими шматками і поміщаємо в окрему ємність.

Крок - 7
08

Помідори черрі миємо, ріжемо їх навпіл і додаємо до листя салату. Все це перемащуємо соусом, який ми раніше приготували.

Крок - 8
09

Потім беремо вже охололу курятину і нарізаємо її на скибочки. Після цього з'єднуємо разом всі компоненти в салат. Для цього беремо тарілку, в яку можна покласти цілі листя салату, які послужать елементом декору. Далі викладаємо суміш із салату і помідорів.

Крок - 9
10

Зверху додаємо сухарики і красиво викладаємо шматочки курячого філе.

Крок - 10
11

Сир пармезан натираємо на тертці і посипаємо їм салат. Цезар з куркою і помідорами готовий до вживання. Поспішайте подати цей гарний і апетитний салат до столу, щоб гості швидше змогли насолодитися неймовірним пікантним смаком цієї страви.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлик з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з лосося 50 2 2 з 5 - детальніше -
Рибний суп юшка з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Рибний суп юшка з червоної риби 45 4 3 з 5 - детальніше -
Пончики здобні смажені - покроковий рецепт, фото 1 Пончики здобні смажені 80 3 3 з 5 - детальніше -