Укр
Рус
thermomix thermomix
Цезар Салати Російська кухня

Салат цезар класичний

40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Салат цезар класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні ми розповімо вам про знаменитий салат, який придумав американський кухар на ім'я Цезар. Звідси і назва цього салату. Простий і легкий з досить доступним набором інгредієнтів, салат завоював свою популярність відмінним оригінальним смаком здавалося б простих продуктів. Салат Цезар є в меню будь-якого поважаючого себе закладу, адже відвідувачі дуже люблять цю страву і постійно замовляють. Але приготувати його в домашніх умовах не складе особливих труднощів, тому ми приготували для вас рецепт салату Цезар класичний, який повинна знати кожна господиня.

Інгредієнти

  • Куряче філе 200 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Салат 1 шт.
  • Черрі 9 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Розмарин 2 шт.
  • Чебрець 2 шт.
  • Пармезан 50 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Майонез 4 ст.л
  • Гірчиця 1 ст.л
  • Лимон 1/2 шт.
  • Анчоуси 50 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Багет 1/2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Приготування салату дуже просте і не займає багато часу. Для початку займемося курятиною, яку для салату Цезар нам буде потрібно обсмажити. Для цього м'ясо миємо й сушимо паперовими рушниками.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього солимо і перчимо філе, а також додаємо кілька гілочок розмарину і свіжого чебрецю, поливаємо оливковою олією і залишаємо трохи промаринуватися.

    Крок - 2
  3. 03

    Тим часом ставимо на вогонь сотейник з водою, і коли вона закипить, акуратно опускаємо в неї яйця і залишаємо варитися хвилин 7, щоб вони приготувалися круто. Після цього заливаємо їх холодною водою для того, щоб потім вони краще очистилися.

    Крок - 3
  4. 04

    Також приготуємо сухарики, які необхідні нам для Цезаря. Багет ріжемо на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра, а потім кожну скибочку нарізаємо на кубики.

    Крок - 4
  5. 05

    Трохи поливаємо оливковою олією, також можна додати перець і трохи підсолити, а потім підсушуємо на сковорідці протягом декількох хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер займемося соусом, яким будемо перемазувати салат. Для цього чистимо часник від лушпиння, нарізаємо на шматочки і кидаємо в чашу блендера.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім миємо лимон і зрізаємо з нього цедру. Один шматочок ріжемо соломкою і додаємо до часнику. Сюди ж наливаємо трохи жиру від анчоусів і самі анчоуси (кілька штук).

    Крок - 7
  8. 08

    Потім додаємо гірчицю і видавлюємо лимонний сік. Також натираємо сир пармезан і кидаємо в чашу. В кінці перчимо і перебиваємо всі ці інгредієнти блендером до отримання однорідної суміші.

    Крок - 8
  9. 09

    В окремій ємності змішуємо разом майонез і масу, отриману за допомогою блендера. У нас виходить ароматний соус приємної консистенції і апетитного кольору.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер настав час курятини. На розігріту з рослинною олією сковорідку викладаємо вже замариноване філе і обсмажуємо з обох сторін приблизно по 5-7 хвилин. Вогонь робимо невеликим, щоб м'ясо не засушилося, а залишалося соковитим і м'яким.

    Крок - 10
  11. 11

    Готову курятину дістаємо із сковорідки і залишаємо трохи охолонути. А самі тим часом почнемо збирати наш салат. Для цього миємо салат романі і крупно його нарізаємо.

    Крок - 11
  12. 12

    Потім миємо помідори і розрізаємо їх навпіл. Яйця чистимо від шкаралупи і розрізаємо вздовж на 4 частини.

    Крок - 12
  13. 13

    Тепер на тарілку, в якій будемо подавати салат, викладаємо нарізаний салат, додаємо 2 столові ложки нашого густого соусу і гарненько перемішуємо, можна навіть руками, щоб салат як слід просочився смачним намазуванням.

    Крок - 13
  14. 14

    Після цього куряче філе нарізаємо на тоненькі скибочки, які викладаємо на тарілку по колу.

    Крок - 14
  15. 15

    Між скибочками курятини викладаємо яйця. Зверху додаємо помідори черрі і сухарики.

    Крок - 15
  16. 16

    В кінці посипаємо тертим сиром пармезан. Смачний, яскравий, гарний і дуже апетитний Цезар в його класичному варіанті готовий. Насолоджуйтеся цієюсмачною стравою самі і пригощайте гостей, які напевно оцінять ваші старання.  

    Крок - 16

Оцінити рецепт