Укр
Рус
Салати з мясом Салати Російська кухня

Салат цезар класичний

( 4.9200 4 525 25 оцінок)

2175 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Салат цезар класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні ми розповімо вам про знаменитий салат, який придумав американський кухар на ім'я Цезар. Звідси і назва цього салату. Простий і легкий з досить доступним набором інгредієнтів, салат завоював свою популярність відмінним оригінальним смаком здавалося б простих продуктів. Салат Цезар є в меню будь-якого поважаючого себе закладу, адже відвідувачі дуже люблять цю страву і постійно замовляють. Але приготувати його в домашніх умовах не складе особливих труднощів, тому ми приготували для вас рецепт салату Цезар класичний, який повинна знати кожна господиня.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат цезар класичний" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії107 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування салату дуже просте і не займає багато часу. Для початку займемося курятиною, яку для салату Цезар нам буде потрібно обсмажити. Для цього м'ясо миємо й сушимо паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Після цього солимо і перчимо філе, а також додаємо кілька гілочок розмарину і свіжого чебрецю, поливаємо оливковою олією і залишаємо трохи промаринуватися.

Крок - 2
03

Тим часом ставимо на вогонь сотейник з водою, і коли вона закипить, акуратно опускаємо в неї яйця і залишаємо варитися хвилин 7, щоб вони приготувалися круто. Після цього заливаємо їх холодною водою для того, щоб потім вони краще очистилися.

Крок - 3
04

Також приготуємо сухарики, які необхідні нам для Цезаря. Багет ріжемо на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра, а потім кожну скибочку нарізаємо на кубики.

Крок - 4
05

Трохи поливаємо оливковою олією, також можна додати перець і трохи підсолити, а потім підсушуємо на сковорідці протягом декількох хвилин.

Крок - 5
06

Тепер займемося соусом, яким будемо перемазувати салат. Для цього чистимо часник від лушпиння, нарізаємо на шматочки і кидаємо в чашу блендера.

Крок - 6
07

Потім миємо лимон і зрізаємо з нього цедру. Один шматочок ріжемо соломкою і додаємо до часнику. Сюди ж наливаємо трохи жиру від анчоусів і самі анчоуси (кілька штук).

Крок - 7
08

Потім додаємо гірчицю і видавлюємо лимонний сік. Також натираємо сир пармезан і кидаємо в чашу. В кінці перчимо і перебиваємо всі ці інгредієнти блендером до отримання однорідної суміші.

Крок - 8
09

В окремій ємності змішуємо разом майонез і масу, отриману за допомогою блендера. У нас виходить ароматний соус приємної консистенції і апетитного кольору.

Крок - 9
10

Тепер настав час курятини. На розігріту з рослинною олією сковорідку викладаємо вже замариноване філе і обсмажуємо з обох сторін приблизно по 5-7 хвилин. Вогонь робимо невеликим, щоб м'ясо не засушилося, а залишалося соковитим і м'яким.

Крок - 10
11

Готову курятину дістаємо із сковорідки і залишаємо трохи охолонути. А самі тим часом почнемо збирати наш салат. Для цього миємо салат романі і крупно його нарізаємо.

Крок - 11
12

Потім миємо помідори і розрізаємо їх навпіл. Яйця чистимо від шкаралупи і розрізаємо вздовж на 4 частини.

Крок - 12
13

Тепер на тарілку, в якій будемо подавати салат, викладаємо нарізаний салат, додаємо 2 столові ложки нашого густого соусу і гарненько перемішуємо, можна навіть руками, щоб салат як слід просочився смачним намазуванням.

Крок - 13
14

Після цього куряче філе нарізаємо на тоненькі скибочки, які викладаємо на тарілку по колу.

Крок - 14
15

Між скибочками курятини викладаємо яйця. Зверху додаємо помідори черрі і сухарики.

Крок - 15
16

В кінці посипаємо тертим сиром пармезан. Смачний, яскравий, гарний і дуже апетитний Цезар в його класичному варіанті готовий. Насолоджуйтеся цієюсмачною стравою самі і пригощайте гостей, які напевно оцінять ваші старання.  

Крок - 16

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карамель рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Карамель рецепт 40 1 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети з філе минтая - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети з філе минтая 40 3 3 з 5 - детальніше -
Тушковані заморожені овочі - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані заморожені овочі 25 1 2 з 5 - детальніше -