Укр
Рус
Цезар Салати Російська кухня

Салат цезар класичний

( 4.9200 4 525 25 оцінок)
2046 - переглядів
40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Салат цезар класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні ми розповімо вам про знаменитий салат, який придумав американський кухар на ім'я Цезар. Звідси і назва цього салату. Простий і легкий з досить доступним набором інгредієнтів, салат завоював свою популярність відмінним оригінальним смаком здавалося б простих продуктів. Салат Цезар є в меню будь-якого поважаючого себе закладу, адже відвідувачі дуже люблять цю страву і постійно замовляють. Але приготувати його в домашніх умовах не складе особливих труднощів, тому ми приготували для вас рецепт салату Цезар класичний, який повинна знати кожна господиня.

Інгредієнти

  • Куряче філе 200 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Салат 1 шт.
  • Черрі 9 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Розмарин 2 шт.
  • Чебрець 2 шт.
  • Пармезан 50 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Майонез 4 ст.л
  • Гірчиця 1 ст.л
  • Лимон 1/2 шт.
  • Анчоуси 50 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Багет 1/2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування салату дуже просте і не займає багато часу. Для початку займемося курятиною, яку для салату Цезар нам буде потрібно обсмажити. Для цього м'ясо миємо й сушимо паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Після цього солимо і перчимо філе, а також додаємо кілька гілочок розмарину і свіжого чебрецю, поливаємо оливковою олією і залишаємо трохи промаринуватися.

Крок - 2
03

Тим часом ставимо на вогонь сотейник з водою, і коли вона закипить, акуратно опускаємо в неї яйця і залишаємо варитися хвилин 7, щоб вони приготувалися круто. Після цього заливаємо їх холодною водою для того, щоб потім вони краще очистилися.

Крок - 3
04

Також приготуємо сухарики, які необхідні нам для Цезаря. Багет ріжемо на скибочки товщиною приблизно півтора сантиметра, а потім кожну скибочку нарізаємо на кубики.

Крок - 4
05

Трохи поливаємо оливковою олією, також можна додати перець і трохи підсолити, а потім підсушуємо на сковорідці протягом декількох хвилин.

Крок - 5
06

Тепер займемося соусом, яким будемо перемазувати салат. Для цього чистимо часник від лушпиння, нарізаємо на шматочки і кидаємо в чашу блендера.

Крок - 6
07

Потім миємо лимон і зрізаємо з нього цедру. Один шматочок ріжемо соломкою і додаємо до часнику. Сюди ж наливаємо трохи жиру від анчоусів і самі анчоуси (кілька штук).

Крок - 7
08

Потім додаємо гірчицю і видавлюємо лимонний сік. Також натираємо сир пармезан і кидаємо в чашу. В кінці перчимо і перебиваємо всі ці інгредієнти блендером до отримання однорідної суміші.

Крок - 8
09

В окремій ємності змішуємо разом майонез і масу, отриману за допомогою блендера. У нас виходить ароматний соус приємної консистенції і апетитного кольору.

Крок - 9
10

Тепер настав час курятини. На розігріту з рослинною олією сковорідку викладаємо вже замариноване філе і обсмажуємо з обох сторін приблизно по 5-7 хвилин. Вогонь робимо невеликим, щоб м'ясо не засушилося, а залишалося соковитим і м'яким.

Крок - 10
11

Готову курятину дістаємо із сковорідки і залишаємо трохи охолонути. А самі тим часом почнемо збирати наш салат. Для цього миємо салат романі і крупно його нарізаємо.

Крок - 11
12

Потім миємо помідори і розрізаємо їх навпіл. Яйця чистимо від шкаралупи і розрізаємо вздовж на 4 частини.

Крок - 12
13

Тепер на тарілку, в якій будемо подавати салат, викладаємо нарізаний салат, додаємо 2 столові ложки нашого густого соусу і гарненько перемішуємо, можна навіть руками, щоб салат як слід просочився смачним намазуванням.

Крок - 13
14

Після цього куряче філе нарізаємо на тоненькі скибочки, які викладаємо на тарілку по колу.

Крок - 14
15

Між скибочками курятини викладаємо яйця. Зверху додаємо помідори черрі і сухарики.

Крок - 15
16

В кінці посипаємо тертим сиром пармезан. Смачний, яскравий, гарний і дуже апетитний Цезар в його класичному варіанті готовий. Насолоджуйтеся цієюсмачною стравою самі і пригощайте гостей, які напевно оцінять ваші старання.  

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат цезарь с куриной грудкой - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезарь с куриной грудкой 50 6 3 з 5 - детальніше -
Настоящий салат Цезарь - покроковий рецепт, фото 1 Настоящий салат Цезарь 40 5 2 з 5 - детальніше -
Цезарь с семгой - покроковий рецепт, фото 1 Цезарь с семгой 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смузи из авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Смузи из авокадо 35 1 2 з 5 - детальніше -
Глазурь для кексов - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для кексов 45 1 3 з 5 - детальніше -
Блины на газированной воде - покроковий рецепт, фото 1 Блины на газированной воде 65 3 3 з 5 - детальніше -