Укр
Рус
Цезар Салати Російська кухня

Салат цезар класичний з куркою

( 4.8571 4 521 21 оцінка)
1813 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Салат цезар класичний з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Цей простий, але дуже оригінальний салат готується з цілком доступного набору продуктів. Саме таким чином він і створювався: одного разу в одному ресторані під час нестачі свіжих продуктів кухар знайшов вдале поєднання простих інгредієнтів, і вийшов хороший смачний салатик. Салат Цезар знайшов величезну популярність по всьому світу, тому варіантів приготування з'явилося теж дуже багато. Сьогодні все ж пропонуємо вам скористатися традиційним рецептом і приготувати класичний салат Цезар з куркою.

Інгредієнти

  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Часник 6 зуб.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Чебрець 2 шт.
  • Імбир 50 г.
  • Кайенский перець 1/2 ч.л
  • Лайм 1 шт.
  • Апельсин 1/2 шт.
  • Цукор тростинний 1 ст.л
  • Соєвий соус 100 мл.
  • Вода 50 мл.
  • Оливкова олія 70 мл.
  • Стегно куряче 4 шт.
  • Анчоуси 4 шт.
  • Каперси 2 ст.л
  • Гірчиця 1 ст.л
  • сік лимонний 50 мл.
  • Пармезан 100 г.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Бекон 30 г.
  • Салат 1 шт.

Харчова цінність страви "Салат цезар класичний з куркою" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сьогодні ми не будемо м'ясо варити, а приготуємо на сковорідці гриль. Але перш курятину потрібно трохи промаринувати, тому відразу займемося маринадом. Кілька пір'їн зеленої цибулі обполіскуємо водою, нарізаємо скибочками і кидаємо в чашу блендера.

Крок - 1
02

Миємо солодкий перець, відрізаємо живці і теж поміщаємо в блендер.

Крок - 2
03

Туди ж додаємо очищені зубчики часнику. Також кидаємо кілька гілочок чебрецю.

Крок - 3
04

Вимитий корінь імбиру ріжемо на шматочки і додаємо до решти інгредієнтів. Включаємо блендер і трохи подрібнюємо.

Крок - 4
05

Після цього додаємо в блендер сік лайма, а також видавлюємо сік з апельсина. Засипаємо кайєнський перець і коричневий цукор.

Крок - 5
06

На довершення вливаємо трохи соєвого соусу, води, а так само додаємо оливкову олію. Після цього трохи присолюємо і посипаємо свіжомеленим перцем. Закриваємо кришку блендера і подрібнюємо все в однорідну масу.

Крок - 6
07

Курячі стегна промиваємо водою і поміщаємо в глибоку посудину. Заливаємо водою і кидаємо розрізаний навпіл лайм. Витримуємо трохи курятину в цій воді і перекладаємо в контейнер. Після цього накриваємо контейнер харчовою плівкою і залишаємо маринуватися хвилин на 40.

Крок - 7
08

Поки маринується курятина, займемося приготуванням соусу для заправки салату. У керамічну ступку кидаємо консервовані анчоуси і кілька зубчиків часнику, додаємо каперси і розминаємо за допомогою толкачкі. Потім кладемо гірчицю і ще трохи змішуємо.

Крок - 8
09

Звертаємо валиком рушник і складаємо кружком, вставляємо в центр валика глибоку посудину і викладаємо туди вміст з ступки.

Крок - 9
10

Вливаємо трохи лимонного соку і соєвого соусу, додаємо натертий сир пармезан і вінчиком збиваємо. Потім додаємо оливкову олію і продовжуємо збивати. Трохи перчимо і солимо, змішуємо в однорідну суміш. Таким чином, соус для салату готовий.

Крок - 10
11

А зараз займемося м'ясом. Викладаємо замариновану курятину на сковорідку і обсмажуємо з обох сторін, змащуючи за допомогою кулінарного пензлика маринадом. Смажимо до золотистої скоринки. Готові курячі стегна викладаємо на обробну дошку і залишаємо остигати.

Крок - 11
12

Нарізаємо максимально тонкими скибочками бекон і обсмажуємо на сковороді до рум'яності.

Крок - 12
13

Остигле куряче м'ясо відокремлюємо від кісточок і рвемо руками на шматки, а бекон нарізаємо невеликими шматочками.

Крок - 13
14

У глибоку посудину викладаємо вимите листя салату ромен і трохи поливаємо соусом. Зверху тремо на тертку сир пармезан і кидаємо шматочки бекона.Туда ж кладемо куряче м'ясо і перемішуємо руками.

Крок - 14
15

Після цього листя салату викладаємо на сервірувальну тарілку, кладемо зверху бекон з курятиною, додаємо стружками натертий сир пармезан і прикрашаємо скибочкою бекону.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
Печиво через м’ясорубку - покроковий рецепт, фото 1 Печиво через м’ясорубку 60 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Великодня заварна паска - покроковий рецепт, фото 1 Великодня заварна паска 80 1 4 з 5 - детальніше -
Капусняк з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк з квашеної капусти 90 5 3 з 5 - детальніше -
Куліч сирний - покроковий рецепт, фото 1 Куліч сирний 50 1 4 з 5 - детальніше -