Укр
Рус
Салати з мясом Салати Російська кухня

Салат цезар класичний з куркою і сухариками

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

4851 - переглядів
45 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Салат цезар класичний з куркою і сухариками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат Цезар - це класика сучасної кулінарії. Його готують в усіх кухнях світу, подають на будь-які застілля, він знаходиться в меню будь-якого ресторану або кафе і завжди користується популярністю серед гурманів. Винахідником цього салату є французький кухар, який має італійське походження. І звали цього кухаря Цезар Кардіні. Але головним, звичайно ж, є зовсім не походження, а рецептура салату. Простий і невигадливий набір продуктів при вдалому їх поєднанні перетворюється в неймовірний салат, який і простий, і ситний, і смачний, і оригінальний одночасно. Салат Цезар має багато способів і варіантів, але найбільш вдалим все ж вважається класичний Цезар з куркою і сухариками, який добре всім нам відомий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат цезар класичний з куркою і сухариками" (на 100 грам)

  • Білки9.4 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи6.1 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

А тепер ми пропонуємо приготувати його самостійно. Процес приготування салату Цезар включає в себе набір завдань, цілком посильних навіть для початківців кулінарів. Насамперед беремо куряче філе, зачищаємо його від плівок, миємо й сушимо паперовими рушниками. Після цього трохи солимо і при бажанні перчимо.

Крок - 1
02

Потім ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи оливкового масла. Коли воно добре нагріється, викладаємо шматок курятини і обсмажуємо його з обох сторін по кілька хвилин до появи золотистої скоринки. Готову курятину знімаємо з пательні і даємо їй час охолонути.

Крок - 2
03

Тим часом нарізаємо хліб на невеликі кубики, приблизно 1,5х1,5 см, і обсмажуємо їх на тій же сковороді, що і курятину. Стежимо, щоб хліб не підгорав, періодично помішу.ючи шматочки, підсушуючи на невеликому вогні.

Крок - 3
04

Коли сухарики будуть готові, теж знімаємо їх зі сковорідки і поміщаємо в окрему ємність, а коли вони трохи охолонуть - натираємо в цю ж ємність сир пармезан, перемішуємо і поки залишаємо в сторону.

Крок - 4
05

Ще нам необхідно відварити яйця. Для цього опускаємо їх в киплячу воду і залишаємо готуватися протягом 7-10 хвилин, а потім знімаємо з вогню і заливаємо холодною водою.

Крок - 5
06

Після цього приступаємо до приготування самого Цезаря. Для цього миємо качан салату ромен і рвемо листя на невеликі шматки.

Крок - 6
07

Також чистимо від шкаралупи яйця і ріжемо уздовж на чотири частини.

Крок - 7
08

Курятину нарізаємо на середнього розміру шматки або ж просто щипаємо руками.

Крок - 8
09

Тепер займемося соусом, яким будемо перемащувати наш салат. У чашу блендера кидаємо очищене яйце, зубчик часнику і анчоуси, а також наливаємо оливкової олії і видавлюємо сік з половини лимона. Все це збиваємо блендером в однорідну масу, це і буде нашим соусом.

Крок - 9
10

Ну і приступимо до найцікавішого і головного етапу. У глибоку ємність викладаємо листя салату, зверху на них курку, потім красиво викладаємо шматочки яєць, а потім сухарики з пармезаном.

Крок - 10
11

Зверху поливаємо соусом і злегка перемішуємо. Салат Цезар класичний з куркою і сухариками виходить красивим і апетитним, а таке здавалося б нехитре поєднання продуктів робить цей салат смачним, ситним, оригінальним, і не дивно, що він користується такою популярністю. Тепер і ви додасте цю смачну закуску в свій арсенал хороших страв.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Зрази з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з капустою 70 4 3 з 5 - детальніше -
Такос з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Такос з креветками 30 3 2 з 5 - детальніше -