Салат Цезар - це класика сучасної кулінарії. Його готують в усіх кухнях світу, подають на будь-які застілля, він знаходиться в меню будь-якого ресторану або кафе і завжди користується популярністю серед гурманів. Винахідником цього салату є французький кухар, який має італійське походження. І звали цього кухаря Цезар Кардіні. Але головним, звичайно ж, є зовсім не походження, а рецептура салату. Простий і невигадливий набір продуктів при вдалому їх поєднанні перетворюється в неймовірний салат, який і простий, і ситний, і смачний, і оригінальний одночасно. Салат Цезар має багато способів і варіантів, але найбільш вдалим все ж вважається класичний Цезар з куркою і сухариками, який добре всім нам відомий.
А тепер ми пропонуємо приготувати його самостійно. Процес приготування салату Цезар включає в себе набір завдань, цілком посильних навіть для початківців кулінарів. Насамперед беремо куряче філе, зачищаємо його від плівок, миємо й сушимо паперовими рушниками. Після цього трохи солимо і при бажанні перчимо.
Потім ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо трохи оливкового масла. Коли воно добре нагріється, викладаємо шматок курятини і обсмажуємо його з обох сторін по кілька хвилин до появи золотистої скоринки. Готову курятину знімаємо з пательні і даємо їй час охолонути.
Тим часом нарізаємо хліб на невеликі кубики, приблизно 1,5х1,5 см, і обсмажуємо їх на тій же сковороді, що і курятину. Стежимо, щоб хліб не підгорав, періодично помішу.ючи шматочки, підсушуючи на невеликому вогні.
Коли сухарики будуть готові, теж знімаємо їх зі сковорідки і поміщаємо в окрему ємність, а коли вони трохи охолонуть - натираємо в цю ж ємність сир пармезан, перемішуємо і поки залишаємо в сторону.
Ще нам необхідно відварити яйця. Для цього опускаємо їх в киплячу воду і залишаємо готуватися протягом 7-10 хвилин, а потім знімаємо з вогню і заливаємо холодною водою.
Після цього приступаємо до приготування самого Цезаря. Для цього миємо качан салату ромен і рвемо листя на невеликі шматки.
Також чистимо від шкаралупи яйця і ріжемо уздовж на чотири частини.
Курятину нарізаємо на середнього розміру шматки або ж просто щипаємо руками.
Тепер займемося соусом, яким будемо перемащувати наш салат. У чашу блендера кидаємо очищене яйце, зубчик часнику і анчоуси, а також наливаємо оливкової олії і видавлюємо сік з половини лимона. Все це збиваємо блендером в однорідну масу, це і буде нашим соусом.
Ну і приступимо до найцікавішого і головного етапу. У глибоку ємність викладаємо листя салату, зверху на них курку, потім красиво викладаємо шматочки яєць, а потім сухарики з пармезаном.
Зверху поливаємо соусом і злегка перемішуємо. Салат Цезар класичний з куркою і сухариками виходить красивим і апетитним, а таке здавалося б нехитре поєднання продуктів робить цей салат смачним, ситним, оригінальним, і не дивно, що він користується такою популярністю. Тепер і ви додасте цю смачну закуску в свій арсенал хороших страв.
Випадкові рецепти