Укр
Рус
Прості салати Салати Російська кухня

Салат царський з куркою

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1682 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Салат царський з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сама назва вже привертає і відразу дає зрозуміти, що смак цієї страви буде точно багатим і різноманітним. У більш класичному варіанті салат царський готують з використанням курячого м'яса і грибів в якості основних інгредієнтів. Цей салат вважається ситним і дуже калорійним. Сьогодні рекомендуємо вам дещо інший варіант такої страви і пропонуємо приготувати салат царський з куркою в супроводі овочів. Така страва сподобається вам своєю простотою і невигадливістю, але при цьому хорошим смаком і легкістю. Адже по-царськи - це не завжди багато, головне - якісно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат царський з куркою" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати салат царський, вам потрібно мінімум зусиль і зовсім небагато часу. Для початку пропонуємо розібратися з куркою. Для цього салату звичайно ж будемо використовувати куряче філе, а саме грудку. Її потрібно зачистити від зайвих плівок, промити під водою.

Крок - 1
02

Потім ставимо на вогонь сотейник з водою, відразу солимо воду і кидаємо горошини чорного перцю, а також викладаємо розрізану на декілька частин курячу грудку. Варимо її приблизно півгодини, цього часу повинно вистачити для готовності. Після цього дістаємо м'ясо з сотейника і залишаємо остигати.

Крок - 2
03

Самі ж переходимо до наступного етапу і займемося овочами. Отже, моркву і картоплю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо соломкою. Щоб картопля не потемніла, поки ми будемо готувати інші продукти, заливаємо її звичайною водою.

Крок - 3
04

З кабачків теж при необхідності знімаємо шкірку, миємо й також нарізаємо.

Крок - 4
05

На вогонь ставимо каструлю і наливаємо воду. Відразу додаємо трохи солі, цукор і наливаємо винний оцет. Коли вода почне закипати, кидаємо нарізану моркву і картоплю. Готуємо овочі буквально кілька хвилин, а потім дістаємо з каструлі з допомогою шумівки або сита.

Крок - 5
06

У цю ж воду кидаємо і кабачки, які також варимо три хвилини, після чого дістаємо також. Ми залишаємо овочі остигати, а тим часом нарізаємо соломкою відварене куряче філе.

Крок - 6
07

Тепер беремо глибоку ємність, щоб зручно було перемішувати салат. Викладаємо в неї подрібнене м'ясо і овочі.

Крок - 7
08

Також миємо зелень петрушки, дрібно її шаткуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Тепер поливаємо все це оливковою олією і посипаємо перцем, а також солимо. Акуратно перемішуємо наш салат і можна розкладати по тарілках.

Крок - 8
09

Салат царський з куркою, приготований за цим рецептом, виходить яскравим і ошатним на вигляд, володіє прекрасним ароматом і дуже приємним смаком. Ситний, але легкий, простий, але такий вишуканий одночасно. Готуйте цю страву у себе на кухні і насолоджуйтеся на здоров'я.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1 Майонез домашній 15 1 1 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Тропічний смузі - покроковий рецепт, фото 1 Тропічний смузі 35 1 2 з 5 - детальніше -
Фріттата з кабачками - покроковий рецепт, фото 1 Фріттата з кабачками 45 4 3 з 5 - детальніше -