Авокадо з креветками - класичне поєднання. Авокадо, цей американський плід, у індіанців майя був священним фруктом, і не дарма. Крім корисних речовин, воно мало головну перевагу - маслянисту структуру. М'якоть авокадо нагадує вершкове масло з горіховим присмаком. Креветки ж один з найпоширеніших морепродуктів, використовуваних у світовій кулінарії. Салат царський з авокадо і креветками не складний в приготуванні і в той же час що може бути смачніше цієї страви. Це скарбниця вітамінів і корисних речовин.
В першу чергу чистимо креветки, не забуваючи видаляти кишкову нитку, залишаємо тільки черевце. Рекомендую не видаляти плавники, їх простіше усунути після приготування. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
Почищені креветки висипаємо на деко, скроплюємо оливковою олією і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем. Розміщуємо в попередньо розігріту духовку на 5-7 хвилин готові креветки. Запікаємо до тих пір, поки креветки знайдуть рожевий колір і золотисту скориночку. Дістаємо з духовки і даємо охолонути.
У невеликій салатниці змішуємо сметану і високої жирності майонез (краще, якщо домашнього приготування).
Натираємо цедру лимона, а потім видавлюємо сік з попередньо вимитого і просушеного паперовим рушником лимона.
Нарізаємо свіжий, заздалегідь вимитий кріп, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
На обробній дошці нарізаємо невеликими кубиками попередньо вимитий помідор. Тепер прийшла пора подрібнити почищений огірок і редиску, ретельно вимити овочі, а потім нарізаємо маленькими кубиками.
Очищаємо креветки від плавників і нарізаємо їх маленькими кубиками. Додаємо до раніше подрібнених овочів.
Безпосередньо перед подачею страви на стіл розрізаємо авокадо навпіл по довжині. Витягуємо м'якоть фрукта великою ложкою з шкірки.
Нарізаємо авокадо невеликими шматочками, додаємо в більшу миску з креветками і овочами. Заправляємо наш салат приготовленим раніше соусом, перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Маючи в своєму розпорядженні половинки шкірки авокадо - рекомендую подавати нашу страву, уклавши порційно в шкірці авокадо, прикрасивши гілочкою кропу. Елегантно буде виглядати, якщо прикрасити салат царський з авокадо і креветками невеликою живиою квіткою настурції.
Випадкові рецепти