Укр
Рус
Риба Другі страви Грузинська кухня

Салака запечена

( 4.9583 4 524 24 оцінки)

4571 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Салака запечена - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Японська кухня, Китайська кухня, Корейська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Риба салаки широко доступна в Європі, і всі ми в курсі, що вона дещо схожа за смаком на бенгальську рибу хільса. Салака - маленька костиста риба, але це зовсім не проблема. Це ароматний рецепт запеченої салаки, досить пряний і дуже смачний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салака запечена" (на 100 грам)

  • Білки11.5 гр.
  • Жири13.9 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії196 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування страви ви можете взяти свіжоморожену салаку або охолоджену. Якщо у вас морожена риба, необхідно розморозити її природним шляхом - при кімнатній температурі, не застосовуючи ніякого теплового розморожування. Очистіть салаку і вийміть нутрощі. Добре вимийте.

Крок - 1
02

Коли риба підготовлена, займіться приготуванням маринаду. В окрему ємність - це може бути стакан або глибока тарілка, налийте натуральний йогурт - він не солодкий, має кислуватий смак, без будь-яких фруктових добавок, має величезну популярність в кулінарії. При виборі зверніть увагу на термін придатності.

Крок - 2
03

У ємність з йогуртом додайте такі спеції: цибулевий порошок, куркуму, паприку, порошок коріандру. Видавіть сік лайма, приправте сіллю на свій смак, додайте гірчицю в зернах, налийте олію (рафіновану або використовуйте оливкову). Ретельно перемішайте.

Крок - 3
04

Сполосніть зелені гілочки коріандру. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Візьміть невелику частину зелені і дрібно наріжте. Надішліть її в ємність з йогуртом зі спеціями.

Крок - 4
05

Також наріжте на шматочки, маленького розміру, перець чилі і його покладіть в ємність. Ще раз перемішайте інгредієнти, маринад готовий.

Крок - 5
06

Для запікання салаки краще взяти прямокутну форму такого розміру, в якій би риба лежала рівно. Вилийте частину ароматного маринаду на основі натурального йогурту на дно форми. Розподіліть рівним шаром по дну за допомогою ложки.

Крок - 6
07

На маринад викладіть салаку, змастіть кожну рибину залишеним маринадом, зверху і всередині. Залиште хвилин на 10-15. Через час посипте промариновану салаку зеленню коріандру, по бажанню можна покласти кілька дрібних зелених гострих перців.

Крок - 7
08

Форму з салакою накрийте фольгою, загніть щільно краї і поставте в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів на 20-30 хвилин. Після запікання зніміть фольгу з форми. Перекладіть салаку запечену на блюдо і подавайте з рисом, картопляним пюре або тушкованими овочами. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яйця фаршировані тунцем - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані тунцем 45 4 2 з 5 - детальніше -
Лечо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з м’ясом 90 6 4 з 5 - детальніше -
Київські котлети - покроковий рецепт, фото 1 Київські котлети 40 4 3 з 5 - детальніше -