Риба салаки широко доступна в Європі, і всі ми в курсі, що вона дещо схожа за смаком на бенгальську рибу хільса. Салака - маленька костиста риба, але це зовсім не проблема. Це ароматний рецепт запеченої салаки, досить пряний і дуже смачний.
Для приготування страви ви можете взяти свіжоморожену салаку або охолоджену. Якщо у вас морожена риба, необхідно розморозити її природним шляхом - при кімнатній температурі, не застосовуючи ніякого теплового розморожування. Очистіть салаку і вийміть нутрощі. Добре вимийте.
Коли риба підготовлена, займіться приготуванням маринаду. В окрему ємність - це може бути стакан або глибока тарілка, налийте натуральний йогурт - він не солодкий, має кислуватий смак, без будь-яких фруктових добавок, має величезну популярність в кулінарії. При виборі зверніть увагу на термін придатності.
У ємність з йогуртом додайте такі спеції: цибулевий порошок, куркуму, паприку, порошок коріандру. Видавіть сік лайма, приправте сіллю на свій смак, додайте гірчицю в зернах, налийте олію (рафіновану або використовуйте оливкову). Ретельно перемішайте.
Сполосніть зелені гілочки коріандру. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Візьміть невелику частину зелені і дрібно наріжте. Надішліть її в ємність з йогуртом зі спеціями.
Також наріжте на шматочки, маленького розміру, перець чилі і його покладіть в ємність. Ще раз перемішайте інгредієнти, маринад готовий.
Для запікання салаки краще взяти прямокутну форму такого розміру, в якій би риба лежала рівно. Вилийте частину ароматного маринаду на основі натурального йогурту на дно форми. Розподіліть рівним шаром по дну за допомогою ложки.
На маринад викладіть салаку, змастіть кожну рибину залишеним маринадом, зверху і всередині. Залиште хвилин на 10-15. Через час посипте промариновану салаку зеленню коріандру, по бажанню можна покласти кілька дрібних зелених гострих перців.
Форму з салакою накрийте фольгою, загніть щільно краї і поставте в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів на 20-30 хвилин. Після запікання зніміть фольгу з форми. Перекладіть салаку запечену на блюдо і подавайте з рисом, картопляним пюре або тушкованими овочами. Смачного.
Випадкові рецепти