Укр
Рус
Молочний цукор Десерти Російська кухня

Сахар з вершками

( 4.7692 4 513 13 оцінок)

2093 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Сахар з вершками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Таке просте, але дуже смачне лакоство, як цукор з вершками - це насолода, що прийшла до нас багато років тому. Особливо популярним варений цукор з вершками був за часів, коли магазини не особливо відрізнялися достатком солодощів. Але і сьогодні це нехитрі і дуже доступні ласощі залишаються частим гостем в наших будинках. Варений молочний цукор - гідний конкурент складним десертам, що не поступається за смаковими якостями, і крім того, готується з інгредієнтів, які завжди знайдуться у вас під рукою. У класичному варіанті до складу таких солодощів входить цукор, молоко і вершкове масло.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сахар з вершками" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи61.1 гр.
  • Калорії316 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У класичний рецепт приготування ми додали парочку інгредієнтів, які перетворять цукор з вершками просто в чарівне лакомство з вишуканим смаком. Отже, почнемо з того, що в сотейник або каструльку, або ж сковорідку з антипригарним покриттям наливаємо кленовий сироп. Це унікальний продукт, який виробляється з соку будь-якого з видів клена і дуже часто використовується для приготування самих різних видів десертів. Цей інгредієнт можна придбати в супермаркетах, він має гарне бурштинове забарвлення і злегка древесний смак з вираженими нотками смаку меду.

Крок - 1
02

Також в сотейник відразу наливаємо вершки. Вони повинні бути жирними. Сюди ж кидаємо коричневий цукор, додаємо дрібку солі і ставимо сотейник на вогонь. Постійно помішуємо, щоб цукор не пригорав, і готуємо на маленькому вогні, поки вміст не закипить.

Крок - 2
03

Після цього додаємо соду, гасити її не потрібно. Добре розмішуємо дерев'яною або силіконовою лопаткою і продовжуємо готувати суміш. Якщо у вас є голчастий термометр, то з його допомогою ви легко зможете визначити готовність, якщо температура досягла 220 градусів. Якщо градусника у вас немає, просто готуємо суміш близько 8-10 хвилин, поки маса не почне густіти і не знайде коричневий колір, схожий на варене згущене молоко.

Крок - 3
04

Після цього знімаємо сотейник з вогню. Візьмемо окрему глибоку ємність і змажемо її вершковим маслом, щоб цукрова маса не прилипала до країв посуду. Після того, як ця маса трохи охолола, перекладаємо її в ємність і залишаємо ще хвилин на 10 охолонути і трохи схопитися.

Крок - 4
05

Тепер додаємо ванільний екстракт і починаємо вимішувати лопаткою. Це забере у вас трохи зусиль і часу, оскільки масу потрібно мішати до тих пір, поки вона не стане однорідною, пластичною і значно світліше.

Крок - 5
06

Потім застилаємо деко або форму для запікання фольгою і викладаємо нашу густу вершково-цукрову масу. Лопаткою розрівнюємо її по всій поверхні дека, а далі відправляємо в холодильник дійти до готовності. На це піде зовсім небагато часу, оскільки цукор застигає дуже швидко. Можна навіть обійтися без холодильника.

Крок - 6
07

Отже, через деякий час дістаємо наш цукор і нарізаємо його на цукерки. Якщо у вас є спеціальні формочки для печива, можна використовувати їх, щоб молочно-цукрові цукерки вийшли ще красивіше. Таке лакомство, як цукор з вершками, зварений по простому рецепту, прикрасить будь-яке застілля, також їм можна прикрасити торт або іншу випічку. У будь-якому випадку це хороший спосіб порадувати всіх солоденьким.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бульйон з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з фрикадельками 60 6 3 з 5 - детальніше -
Грінки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Грінки в духовці 30 2 2 з 5 - детальніше -
Пишне тісто для піци просто - покроковий рецепт, фото 1 Пишне тісто для піци просто 35 1 3 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 300 4 3 з 5 - детальніше -