Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Сациві з курки


- переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Сациві з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Сациві з курки - одна з найпопулярніших страв грузинської кухні. Це смачна і нескладна в приготуванні страва не залишиться без уваги на вашому столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сациві з курки" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири9.2 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії113 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Курку вимийте під проточною водою і підсушіть паперовими рушниками. Підготуйте велику глибоку каструлю, покладіть в неї тушку і залийте водою. Уважно стежте за бульйоном, щоб не пропустити процес закипання і встигнути зняти піну.

Крок - 1
02

Додайте в бульйон перець горошком, духмяний перець, очищену цілу цибулину, сіль і гілочки свіжої петрушки без листя.

Крок - 2
03

Накрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні 40 хвилин. Потім додайте лавровий лист і готуйте ще 10 хвилин.

Крок - 3
04

Приготуйте соус для сациві з курки. Пропустіть через м'ясорубку кінзу, очищений часник і ядра волоських горіхів. Можна перебити інгредієнти в блендері.

Крок - 4
05

Очистіть від лушпиння цибулю і натріть на дрібній тертці. Поставте сковороду на плиту і налийте оливкову олію. У розігріту жаровню висипте подрібнену цибулю і обсмажуйте на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин.

Крок - 5
06

Коли цибуля стане м'якою і напівпрозорою, викладіть її в каструлю, додайте суміш пропущених через м'ясорубку інгредієнтів. Постійно перемішуючи, невеликими порціями вводіть курячий бульйон. Додайте мелений перець, коріандр, шафран, хмелі-сунелі, мелений перець чилі, червоний винний оцет і сіль. Ретельно перемішайте і прогрійте суміш на повільному вогні 3-5 хвилин, це дозволить масі трохи загуснути. Як тільки соус почне закипати зніміть його з вогню.

Крок - 6
07

Варену курку розріжте на невеликі шматочки, видаліть шкірку і кісточки. Викладіть м'ясо в глибоку тарілку і полийте соусом. Надішліть сациві з курки в холодильник на 1-2 години.

Крок - 7
08

Перед подачею посипте листям кінзи. Страва готова до дегустації. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бограч - покроковий рецепт, фото 1 Бограч 65 6 4 з 5 - детальніше -
Засолка огірків без оцту - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків без оцту 55 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соус Тартар - покроковий рецепт, фото 1 Соус Тартар 30 1 2 з 5 - детальніше -
 Швидкий шашлик на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Швидкий шашлик на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Кролик, запечений з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кролик, запечений з овочами 100 4 4 з 5 - детальніше -