Укр
Рус
Сабайон Десерти Італійська кухня

Сабайон з савоярді

( 4.9091 4 511 11 оцінок)
1160 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Сабайон з савоярді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Дуже смачний, вишуканий, але при цьому простий і елементарний в приготуванні італійський десерт сабайон - прекрасний варіант порадувати своїх друзів смачненьким лакомством на домашній вечірці. Як правило, готується цей крем на основі яєчних жовтків з додаванням алкоголю. У традиційному варіанті це італійське вино марала або просекко. Але з часом, коли сабайон знайшов популярність по всьому світу, в рецептуру цього знаменитого соусу почали додавати і інші алкогольні напої. Вважається, що саме алкоголь крім оригінального смаку, допомагає жовткам не розслоътися під час приготування. Але також існують рецепти приготування сабайону без використання алкоголю. Один з таких простих варіантів ви навчитеся готувати за цим рецептом. Він передбачає приготування сабайону з савоярді, які прикрасять цей крем і зроблять десерт ще цікавіше і смачніше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сабайон з савоярді" (на 100 грам)

  • Білки10.7 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сабайон - дуже простий, швидкий і нехитрий в приготуванні виріб, а оскільки в даному випадку ми готуємо його безалкогольним, то і зовсім процес забере у вас мінімум часу. Отже, перш за все, звичайно, відокремимо яєчні жовтки від білків і помістимо їх в глибоку ємність, бажано металеву миску, оскільки вона краще нагрівається.

Крок - 1
02

Поки будемо готувати суміш для сабайону, в сотейник наллємо води і поставимо на вогонь, нехай нагрівається. До яєчних жовтків додаємо цукор і наливаємо ванільний екстракт, який додасть сабайону тонкий аромат. Тепер все гарненько збиваємо вінчиком до однорідності, щоб цукор повністю розчинився.

Крок - 2
03

Коли вода в сотейнику закипить, відправляємо миску з яєчною сумішшю на сотейник і починаємо готувати сабайон на водяній бані. Бажано, щоб дно миски не стосувалося води, інакше жовтки сильно нагріються і почнуть розшаровуватися. Також не забуваємо постійно перемішувати вміст вінчиком, щоб отримати максимально ніжний крем. Таким чином, готуємо сабайон протягом 6-8 хвилин.

Крок - 3
04

Поступово маса почне світлішати, загусати, і в результаті у нас вийде ніжна, ароматна суміш красивого жовтуватого відтінку, схожа за консистенцією на згущене молоко. Це і є справжній крем сабайон. Знімаємо сотейник з вогню і залишаємо вміст трохи охолонути. Деякі люблять вживати сабайон теплим, інші охолоджують його до кімнатної температури, а є любителі холодного сабайону, які відправляють його в холодильник. Ви підбирайте для себе найоптимальніший варіант.

Крок - 4
05

Тепер займемося презентацією нашого смачного десерту. Як добавку використовуємо савоярді. Це популярні бісквітні печеньки, які ще відомі під назвою савойські або дамські пальчики. Вони мають довгу пласку форму. Ці вироби - незамінний інгредієнт для популярних десертів, особливо часто використовуються у французькій кухні. Для такого ніжного крему, як сабайон, це ідеальний супутник. Савоярді дуже ніжні, прекрасно вбирають рідину і стають м'якими. Отже, сабайон наливаємо в скляні стаканчики, а потім опускаємо в них савоярді по парочці штучок. Зверху можна посипати тертим шоколадом.

Крок - 5
06

В результаті у нас вийшов неймовірний десерт сабайон з савоярді, поєднання яких дарує невимовну смакову насолоду і надовго залишає незабутнє враження. Такий десерт відмінно підійде і для діток, адже в ньому немає алкоголю, а завдяки смачному печиву, сабайон обов'язково приверне їхню увагу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Мус шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Мус шоколадний 45 3 3 з 5 - детальніше -
Штрудель класичний - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель класичний 60 3 3 з 5 - детальніше -