Крем або соус сабайон - це просте і нехитре, але при цьому дуже оригінальне лакомство, яке ось уже кілька століть вважається одним з найвишуканіших десертів. Належить цей шедевр італійській кухні і є її яскравим представником, відомим всьому світу. Сабайон це ніжна маса крему, яка готується на основі яєчних жовтків, цукру і алкоголю. Такий десерт неодмінно стане родзинкою вечірки в колі друзів і подарує незабутні враження своїм вельми цікавим смаком. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати сабайон в домашніх умовах і здивувати гостей неймовірним десертом.
Будь-яка святкова вечеря або торжество, як правило, завершується десертами. Наша страва, не виняток, і вона чудово доповнить будь-яке застілля. Тому, навчитися готувати сабайон в домашніх умовах ви просто зобов'язані, чім ми з вами зараз і займемося. Перш за все підготуємо полуницю. Візьмемо чисті і сухі ягоди. До того ж свіжі, цілі, неушкоджені і щільні. Спочатку відрізаємо у кожній полуниці зелені хвостики, а потім кожну ягідку розрізаємо на четвертинки, а потім ще навпіл.
Таким чином ми отримаємо полуничні кубики і складемо в глибоку миску. Потім ягоди посипаємо цукром і акуратно ложкою перемішуємо. Як тільки часточки полуниці почнуть покриватися сиропом, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо просочитися на годину при кімнатній температурі. Якщо ягоди готуємо заздалегідь, то їх потрібно заховати в холодильник і залишити поки знадобляться.
Тепер починаємо готувати безпосередньо сабайон. Як ми вже знаємо, в першу чергу нам знадобляться яєчні жовтки. У глибоку миску викладаємо відокремлені від білків жовтки і засипаємо цукром.
Після цього заливаємо підігрітим вином, до речі, ми все ж дотримуємося класики, і взяли сорт марсала. За допомогою вінчика перемішуємо вміст, щоб інгредієнти поєдналися і перетираємо до білої піни.
Тепер ставимо миску на плиту і, тримаючи миску на дуже слабкому вогні, збиваємо вінчиком яєчні жовтки з вином і цукром до стану пишної кремоподібної маси.
Заздалегідь підготовлену полуницю розкладаємо в красиві келихи, заповнивши їх приблизно на третину. Збиту пухку масу під назвою сабайон додаємо в келихи з полуницею, доповнивши посуд повністю.
Тепер залишився зовсім невеликий заключний етап готування. За допомогою пальника обдаємо десерт слабким полум'ям, поки сабайон покриється легкою рум'яністю.
Подаємо наші святкові ласощі з скибочками шоколаду і насолоджуємося десертом, справді гідним високого рівня.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти