Укр
Рус
Сабайон Десерти Італійська кухня

Сабайон класичний

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

1689 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Сабайон класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Дуже популярний італійський десерт з красивою назвою сабайон має дуже цікаву історію створення, яка багата величезною кількістю міфів і легенд. Але коріння їх датуються серединою XV століття. Незважаючи на те, що сабайон так давно відомий, він не втрачає своєї популярності на протязі ось вже багатьох років. Класичний сабайон являє собою смачну ароматну суміш, яку одні називають кремом, інші соусом, але смак десерту від цього не перестає бути прекрасним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сабайон класичний" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи21.5 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Готується класичний сабайон на яєчних жовтках, а оригінальності смаку надає вино. Таке лакомство має відмінний зігріваючий ефект і стане відмінним приводом скрасити вечір в компанії друзів. Для приготування сабайону за класичним рецептом нам потрібно насамперед відокремити яєчні жовтки від білків, оскільки другі ми не використовуємо.

Крок - 1
02

Після цього помістимо жовтки в емальований сотейник. Сюди ж додамо цукор, а потім зіб'ємо разом обидва цих інгредієнта вінчиком. Після цього в суміш додаємо біле вино. Зазвичай для сабайону використовують вино марсала або просекко, але також підійде будь-яке інше десертне вино. Отже, вино вливаємо потроху, постійно збиваючи вінчиком вміст сотейника. Після цього ставимо сотейник на вогонь.

Крок - 2
03

Деякі господині настійно рекомендують готувати сабайон на водяній бані. Але також можна не обтяжувати себе цим і просто поставити сотейник на вогонь. Але в такому випадку вогонь повинен бути дуже маленьким, щоб сабайон не перетворився на масу з суцільних грудок.

Крок - 3
04

Отже, постійно помішуючи, готуємо наш крем до тих пір, поки маса не перетвориться в пишну піну і не збільшиться в об'ємі в кілька разів. У нас повинна вийти ніжна однорідна суміш, трохи в'язка і дуже ароматна. За консистенцією нагадує заварний крем. Знімаємо сотейник з вогню і даємо сабайону охолонути. У процесі охолодження крему при кімнатній температурі, його потрібно періодично перемішувати, щоб не допустити розшарування вина і жовтків.

Крок - 4
05

Раніше сабайон подавали у великому посуді, з якого їли все, але сьогодні на красу їжі, а особливо десертів, звертають особливу увагу. Тому наш остиглий сабайон розливаємо по красивим скляним стаканчиках і відправляємо в холодильник буквально на півгодини. Перед тим, як відправити сабайон в холодильник, рекомендуємо накрити стаканчики харчовою плівкою, щоб десерт не вбирав в себе сторонні запахи від інших продуктів в холодильнику. Але ви можете і не охолоджувати десерт, а подавати його теплим або остудити до кімнатної температури.

Крок - 5
06

Перед подачею рекомендуємо прикрасити десерт свіжими ягодами, адже цей крем ідеально виглядає в супроводі ягід і часто його готують саме в якості поливання для ягід або фруктів.

Крок - 6
07

Також ви можете прикрасити сабайон листочками м'яти, шоколадом, цедрою апельсина або лимона - варіантів існує дуже багато і тут ви можете як завгодно проявляти свою фантазію. Класичний сабайон - це неймовірний десерт, що володіє дуже вишуканим смаком, хоч і готується з найпростішого набору інгредієнтів. Такий вишуканий крем або ж соус прикрасить святковий стіл або звичайну вечерю і обов'язково залишить чудові враження.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Качка в казані - покроковий рецепт, фото 1 Качка в казані 120 6 4 з 5 - детальніше -
Тефтелі з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з картоплею 80 4 3 з 5 - детальніше -
Пшенична локшина - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична локшина 45 4 3 з 5 - детальніше -
Білий бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Білий бульйон 75 4 3 з 5 - детальніше -