Сабайон це італійський десерт, приготований на основі збитих яєчних жовтків з цукром, які підігріваються на водяній бані, а потім ви можете додавати в нього, то, що вважаєте за потрібне. Цей десерт ви можете з'їсти теплим або заморозити - і з'їсти, як морозиво.
Спочатку приготуйте каву. Можете заварити або взяти розчинний. Але не робіть каву дуже міцною. Дайте їй охолонути.
Тепер підготуйте водяну баню. Поставте на плиту невелику каструлю, налийте в неї більше половини води, але стільки, щоб дно верхньої ємності не контактувало з водою. Зверху на каструлю поставте скляну термостійку миску, через її дно буде добре видно, нагрілася вода. Увімкніть невеликий вогонь, головне щоб вода сильно не кипіла.
Відокремте жовтки в окрему чисту ємність. Потім перекладіть їх в скляну миску, яка призначена для водяної лазні. Додайте до них цукор.
Використовуючи міксер або електричний вінчик, починайте перемішувати жовтки з цукром. Збивайте до тих пір, поки маса не почне загусати і збільшиться в об'ємі. Потім яєчну масу можна зняти з лазні і продовжити збивати ще приблизно 10 хвилин.
Потім потроху влийте, остиглу до кімнатної температури каву, продовжуючи збивати. Не лякайтеся, якщо маса стала рідкою. Збивайте крем на високій швидкості, поки маса знову не загусне.
Розлийте готовий сабайон по креманкам або в стаканчики. Посипте подрібненими горіхами і поставте в холодильник для охолодження.
Подавати сабайон холодним не обов'язково. Ви можете подати його теплим або остудити до кімнатної температури, також ви можете його заморозити і з'їсти як морозиво. Щоб прикрасити десерт ви можете використовувати пісочне печиво або вафлі, посипати будь-яким видом горішків на ваш смак, шоколадною стружкою, цедрою апельсина або лимона, додати свіжі ягоди або фрукти. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти