Відомий всьому світу крем сабайон - це традиційний десерт італійської кухні. У цього оригінального десерту велика історія створення, але з роками цей чудовий десерт не втратив своєї популярності. Багато хто вважає, що справжній сабайон досить дороге задоволення, адже в нього обов'язково потрібно додавати італійське вино марсала, інші ж переконують, що цей інгредієнт можна замінити шампанським, яким-небудь лікером або іншим напоєм. Але є ще одна категорія любителів цього десерту, які вважають за краще готувати сабайон зовсім без алкоголю, адже в основі цього крему лежать збиті з цукром яєчні жовтки, приготовані на водяній бані.
Сабайон без алкоголю - відмінне доповнення до фруктів і ягід. Цей смачний крем взагалі прекрасне рішення в кондитерській сфері. Щоб приготувати такі ласощі в домашніх умовах, вам потрібно виконати пару-трійку нескладних завдань. Для початку очистимо від шкірки сицилійський апельсин. Цей фрукт дуже смачний і ароматний, тому в якості інгредієнта для сабайону це просто ідеальний вибір.
Отже, м'якоть розділимо на часточки, а потім красиво викладемо на дно піали або іншої формочки, в якій збираємося подавати десерт.
Тепер приготуємо сам крем. Для цього відділимо яєчні жовтки від білків, а потім відправимо їх в сотейник. Сюди ж додаємо апельсиновий сік і цукор.
Перемішуємо вміст вінчиком, а потім ставимо сотейник на маленький вогонь і готуємо, постійно перемішуючи. Деякі господині рекомендують готувати сабайон на водяній бані, але на слабкому вогні це теж цілком прийнятний варіант. Отже, готуємо масу приблизно 4-5 хвилин до утворення піни і загустіння. За підсумком у нас вийде суміш, схожа на заварний крем. Знімаємо сотейник з вогню і даємо вмісту трохи охолонути.
Щоб жовтки і сік між собою не розшаровувались, періодично перемішуємо сабайон вінчиком. Через кілька хвилин можна розливати соус в піалу з апельсином. Цей смачний італійський десерт можна подавати теплим, остудити до кімнатної температури або ж відправити в холодильник і подавати охолодженим. Тут вже як вам більше подобається.
Перед подачею десерт можна прикрасити шоколадом і трохи посипати меленою корицею. Сабайон без алкоголю виходить теж дуже красивим, ароматним і володіє чудовим смаком. У супроводі сицилійського апельсина цей десерт виглядає особливо вдало. Це відмінний варіант прикрасити вечір оригінальним лакомством, порадувати домочадців або продемонструвати гостям свої здібності.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти