Укр
Рус
Сабайон Десерти Італійська кухня

Сабайон без алкоголя

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

1803 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Сабайон без алкоголя - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Відомий всьому світу крем сабайон - це традиційний десерт італійської кухні. У цього оригінального десерту велика історія створення, але з роками цей чудовий десерт не втратив своєї популярності. Багато хто вважає, що справжній сабайон досить дороге задоволення, адже в нього обов'язково потрібно додавати італійське вино марсала, інші ж переконують, що цей інгредієнт можна замінити шампанським, яким-небудь лікером або іншим напоєм. Але є ще одна категорія любителів цього десерту, які вважають за краще готувати сабайон зовсім без алкоголю, адже в основі цього крему лежать збиті з цукром яєчні жовтки, приготовані на водяній бані.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сабайон без алкоголя " (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири3 гр.
  • Вуглеводи33.2 гр.
  • Калорії182 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сабайон без алкоголю - відмінне доповнення до фруктів і ягід. Цей смачний крем взагалі прекрасне рішення в кондитерській сфері. Щоб приготувати такі ласощі в домашніх умовах, вам потрібно виконати пару-трійку нескладних завдань. Для початку очистимо від шкірки сицилійський апельсин. Цей фрукт дуже смачний і ароматний, тому в якості інгредієнта для сабайону це просто ідеальний вибір.

Крок - 1
02

Отже, м'якоть розділимо на часточки, а потім красиво викладемо на дно піали або іншої формочки, в якій збираємося подавати десерт.

Крок - 2
03

Тепер приготуємо сам крем. Для цього відділимо яєчні жовтки від білків, а потім відправимо їх в сотейник. Сюди ж додаємо апельсиновий сік і цукор.

Крок - 3
04

Перемішуємо вміст вінчиком, а потім ставимо сотейник на маленький вогонь і готуємо, постійно перемішуючи. Деякі господині рекомендують готувати сабайон на водяній бані, але на слабкому вогні це теж цілком прийнятний варіант. Отже, готуємо масу приблизно 4-5 хвилин до утворення піни і загустіння. За підсумком у нас вийде суміш, схожа на заварний крем. Знімаємо сотейник з вогню і даємо вмісту трохи охолонути.

Крок - 4
05

Щоб жовтки і сік між собою не розшаровувались, періодично перемішуємо сабайон вінчиком. Через кілька хвилин можна розливати соус в піалу з апельсином. Цей смачний італійський десерт можна подавати теплим, остудити до кімнатної температури або ж відправити в холодильник і подавати охолодженим. Тут вже як вам більше подобається.

Крок - 5
06

Перед подачею десерт можна прикрасити шоколадом і трохи посипати меленою корицею. Сабайон без алкоголю виходить теж дуже красивим, ароматним і володіє чудовим смаком. У супроводі сицилійського апельсина цей десерт виглядає особливо вдало. Це відмінний варіант прикрасити вечір оригінальним лакомством, порадувати домочадців або продемонструвати гостям свої здібності.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Черепаха - покроковий рецепт, фото 1 Торт Черепаха 65 6 4 з 5 - детальніше -
Піца в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Піца в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Качка тушкована з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Качка тушкована з капустою 160 3 3 з 5 - детальніше -