Мені здається, що італійцям більш ніж кому іншому притаманне винаходити всілякі кулінарні дива. І, до речі сказати, у них це чудово виходить. Ось взяти хоча б, один з найстаріших, але відповідний для будь-якого застілля десерт - сабайон. Поряд з іншими легендарними десертами Італії одне з почесних місць займає сабайон крем. У приготуванні цього десерту дуже легко використовувати всю свою фантазію, адже вносячи свої корективи і всілякі добавки до основних інгредієнтів, можна в підсумку отримати справжній солодкий шедевр.
У процесі приготування нашої страви використовується трохи інгредієнтів, але, мабуть, головним в успіху відмінного смаку є вибір вина. Можна взяти вино Санто або шампанське, але на мою думку, найбільш підходящим буде все ж Марсала, щоб в готовому сабайоні відчувався насичений винний аромат. Загалом, такий десерт, як сабайон крем точно не для супротивників смаку алкоголю.
Ну, давайте вже приступати до приготування, думаю, вам вже не терпиться спробувати чудове іноземне лакомство. В першу чергу підготуємо свіжу полуницю, адже саме її ми будемо використовувати в якості добавки. Свіжі вимиті і просушені ягоди відокремлюємо від живців з допомогою гострого ножа і нарізаємо шматочками. Порізану полуницю розкладаємо в невеликі окремі блюда, які підтримують тепло і залишаємо в очікуванні.
Тепер ретельно відділяємо жовтки від білків, адже саме їх ми включаємо до складу інгредієнтів. Жовтки поміщаємо в каструльку, де будемо готувати крем і вінчком трохи їх розмішаємо.
Потім наливаємо до жовтків вино і легенько вінчиком змішуємо.
Після цього засипаємо в каструлю цукор і, трохи перемішавши, поміщаємо каструлю на плиту. Взагалі-то сабайон краще готувати на водяній бані, але ми будемо готувати безпосередньо на плиті, тому потрібно бути обережними і уважними. Вогонь робимо дуже слабким, щоб в процесі приготування вийшов знаменитий десерт, а не рідина, яка перетворилася в грудочки.
Готуємо страву на слабкому вогні, постійно збиваючи вінчиком в пишну однорідну масу, яка повинна подвоїтися в обсязі. Знімаємо каструлю з вогню і продовжуємо ще збивати приготовлену масу вінчиком протягом півхвилини. Приготовану раніше полуницю посипаємо дрібкою перцю міньонет і відразу ж заливаємо сабайоном.
Після цього посипаємо десерт ванільним цукром і обпалюємо за допомогою пальника, поки цукор злегка підрум'яниться. Ніжний і ароматний сабайон крем легко може прекрасно завершити святкову вечерю і бути гідно оцінений гостями.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти