Укр
Рус
Сабайон Десерти Французька кухня

Сабайон крем

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1179 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Сабайон крем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Мені здається, що італійцям більш ніж кому іншому притаманне винаходити всілякі кулінарні дива. І, до речі сказати, у них це чудово виходить. Ось взяти хоча б, один з найстаріших, але відповідний для будь-якого застілля десерт - сабайон. Поряд з іншими легендарними десертами Італії одне з почесних місць займає сабайон крем. У приготуванні цього десерту дуже легко використовувати всю свою фантазію, адже вносячи свої корективи і всілякі добавки до основних інгредієнтів, можна в підсумку отримати справжній солодкий шедевр.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сабайон крем " (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи23.5 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У процесі приготування нашої страви використовується трохи інгредієнтів, але, мабуть, головним в успіху відмінного смаку є вибір вина. Можна взяти вино Санто або шампанське, але на мою думку, найбільш підходящим буде все ж Марсала, щоб в готовому сабайоні відчувався насичений винний аромат. Загалом, такий десерт, як сабайон крем точно не для супротивників смаку алкоголю.

Крок - 1
02

Ну, давайте вже приступати до приготування, думаю, вам вже не терпиться спробувати чудове іноземне лакомство. В першу чергу підготуємо свіжу полуницю, адже саме її ми будемо використовувати в якості добавки. Свіжі вимиті і просушені ягоди відокремлюємо від живців з допомогою гострого ножа і нарізаємо шматочками. Порізану полуницю розкладаємо в невеликі окремі блюда, які підтримують тепло і залишаємо в очікуванні.

Крок - 2
03

Тепер ретельно відділяємо жовтки від білків, адже саме їх ми включаємо до складу інгредієнтів. Жовтки поміщаємо в каструльку, де будемо готувати крем і вінчком трохи їх розмішаємо.

Крок - 3
04

Потім наливаємо до жовтків вино і легенько вінчиком змішуємо.

Крок - 4
05

Після цього засипаємо в каструлю цукор і, трохи перемішавши, поміщаємо каструлю на плиту. Взагалі-то сабайон краще готувати на водяній бані, але ми будемо готувати безпосередньо на плиті, тому потрібно бути обережними і уважними. Вогонь робимо дуже слабким, щоб в процесі приготування вийшов знаменитий десерт, а не рідина, яка перетворилася в грудочки.

Крок - 5
06

Готуємо страву на слабкому вогні, постійно збиваючи вінчиком в пишну однорідну масу, яка повинна подвоїтися в обсязі. Знімаємо каструлю з вогню і продовжуємо ще збивати приготовлену масу вінчиком протягом півхвилини. Приготовану раніше полуницю посипаємо дрібкою перцю міньонет і відразу ж заливаємо сабайоном.

Крок - 6
07

Після цього посипаємо десерт ванільним цукром і обпалюємо за допомогою пальника, поки цукор злегка підрум'яниться. Ніжний і ароматний сабайон крем легко може прекрасно завершити святкову вечерю і бути гідно оцінений гостями.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Мамалига - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига 35 4 2 з 5 - детальніше -
Цукерки Корівка - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Корівка 50 3 3 з 5 - детальніше -
Гречаники без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Гречаники без м’яса 45 3 3 з 5 - детальніше -