Укр
Рус
Сабайон Десерти Італійська кухня

Сабайон

( 4.8889 4 527 27 оцінок)
2662 - переглядів
30 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Сабайон - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сабайон - один з популярних десертів кухні Італії. Яєчний крем з додаванням вина.

Інгредієнти

  • Глюкоза 2 ст.л
  • Горілка 2 ст.л
  • Вершки 20 % 200 мл.
  • Волоський горіх 200 г.
  • Вино ігристе 150 мл.
  • Цукор 350 г.
  • Жовток 5 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Для приготування сабайону в першу чергу відокремте жовтки від білків у курячому яйці. Надішліть жовтки в глибоку миску, поступово додаючи цукор і трохи вина, почніть збивати на максимальній швидкості міксером і одразу ж перенесіть ємність з утвореною масою на водяну баню і продовжуйте збивати.

Крок - 1
02

Далі додайте в яєчну суміш, що залишилося вино і продовжуйте збивати протягом 10 хвилин, до пінистого й громіздкого стану утвореної суміші. Ви можете подавати такий сабайон теплим, свіжоприготовленим, з карамелізованими горіхами.

Крок - 2
03

Або ви можете перетворити його в морозиво сабайон. Для цього в невелику миску помістіть густі вершки (з високою жирністю), залийте до них трохи горілки і з допомогою міксера ретельно збийте, до однорідної, досить густої суміші.

Крок - 3
04

Перемістіть приготовлену вершкову суміш в миску до раніше підготовленої яєчної маси і ретельно перемішайте, до об'єднання продуктів. Потім розлийте масу, що утворилася в спеціальні ємності (можна навіть склянки) і відправте в морозильник, через кілька годин у вас буде ще одне лакомство, яке здивує ваших гостей.

Крок - 4
05

Для того, щоб скарамелізувати горіхи, приготуйте карамель. Засипте цукор в невелику сковорідку, додайте кілька ложок глюкози (це допомагає надати пружність майбутній карамелі і зробити її більш придатною для виготовлення малюнків або ниток).

Крок - 5
06

Коли карамель вже буде готовою і золотистою, зніміть сковорідку з вогню і відразу ж занурте в неї горіхи. Занурюйте горіхи за допомогою затиску і потримайте на повітрі, перш ніж покладіть їх на дошку з антипригарним покриттям для просушування. Таким чином, ви можете отримати елегантну прикрасу для вашого десерту. Ви можете повернутися до мінімального нагріву, якщо необхідно, щоб продовжити роботу з великою кількістю горіхів. Після того, як горіхи в карамелі охололи, ви можете приготувати їх або нарізати, щоб прикрасити сабайон.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з кукурудзою і яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кукурудзою і яблуками 30 2 2 з 5 - детальніше -
Кесаділья - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья 25 4 2 з 5 - детальніше -
Французькі грінки - покроковий рецепт, фото 1 Французькі грінки 35 4 3 з 5 - детальніше -
Равиолі з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Равиолі з креветками 65 3 3 з 5 - детальніше -