Зустрічайте свій новий улюблений грибний рецепт. Цей рис з грибами, просочений карамелізованими печерицями з додаванням зеленої цибулі, сам по собі гідний того, щоб його подавати навіть до свята.
Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла у великій сковороді на сильному вогні. Додайте половину попередньо вимитих і дрібно нарізаних грибів (використовуйте будь-які гриби, які ви хочете, наприклад, шампіньйони. Не розрізайте їх занадто тонко, інакше вони буквально розпадуться) і обсмажуйте 5 хвилин до золотистого кольору.
Приправте гриби сіллю і чорним меленим перцем, потім викладіть в тарілку і відставте в сторону (додаємо їх в кінці приготування страви).
Додайте в цю ж сковорідку трохи рослинного масла і покладіть вершкове масло. Коли масла будуть розтопленІ, засипте в сковорідку заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і видавлений через чеснокодавку часник.
Готуйте вміст протягом 30 секунд, потім додайте раніше підготовлені залишені гриби. Обсмажуйте все протягом 5 хвилин або поки гриби не підрум'яняться (вони не карамелізуются так само, як і перша партія), а основа сковороди стане коричневою.
Додайте довгозернистий рис (басматі і жасмін також будуть хороші в цьому рецепті, зерна виходять красивими і пухнастими) і залийте в сковорідку бульйон. Змішайте так, щоб коричнева маса на дні сковороди змішалася з рідиною.
Як тільки основа сковороди стане чистою, додайте рідину. Накрийте кришкою, доведіть вміст до кипіння і потім зменшіть до середнього.Готовте вміст протягом 15 хвилин або до тих пір, поки не залишиться залишкової рідини (нахиліть сковороду для перевірки).
Зніміть сковорідку з плити, приберіть кришку, киньте до вмісту раніше обсмажені гриби і вимиту і дрібно нашатковану зелену цибулю, перемішайте і накрийте знову кришкою. Залиште на 10 хвилин настоятися. Викладіть готовий рис з грибами в глибоку миску і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти