Рис каррі - традиційна страва індійської кухні, пряна, смачна, поживна, а, якщо варити її не на курячому, а на овочевому бульйоні або воді, ще й вегетаріанську. У рецепті розповідається, як зробити ароматний рис каррі з зеленою квасолею по-індійськи. Страва проста, готується всього 40 хвилин, а виходить яскравою, ситною і апетитною.
Підготуйте інгредієнти. Рис ретельно промийте і дайте стекти. Червону цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть невеликими кубиками. Зубчики часнику натріть на тертці або пропустіть через прес. Болгарський перець вимийте, просушіть і наріжте кубиками. Зелену квасолю вимийте, просушіть і наріжте шматочками.
У розігрітий сотейник влийте масло рисових висівок або будь-яке інше рослинне, відповідне для смаження. Відведіть туди подрібнені цибулю і часник і, помішуючи, смажте до появи приємного аромату.
Всипте порошок каррі і перемішайте. Слідом відправте на сковороду рис і теж ретельно перемішайте. Посоліть страву за смаком.
Влийте курячий або овочевий бульйон (можна просто воду, але з бульйоном смачніше). Ретельно перемішайте інгредієнти, доведіть рідину до кипіння, накрийте сотейник кришкою і варіть до готовності рису (волога повинна повністю вбратися).
Всипте нарізаний кубиками червоний болгарський перець і скибочки зеленої квасолі. Перемішайте продукти для рівномірного розподілу.
Накрийте каструлю кришкою, вимкніть вогонь і дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте ароматний і розсипчастий рис каррі на стіл. Страва виглядає яскраво і збуджує апетит. На смак вона пряна і в той же час ніжна і збалансована.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти