Укр
Рус
Риба Другі страви Кубинська кухня

Риба запечена в духовці

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

802 - переглядів
55 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Риба запечена в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний рецепт запеченої риби в духовці, приправленої лимоном і поданої на подушці з помідорів чері і картоплі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Риба запечена в духовці" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Картоплю очистіть від шкірки, і наріжте соломкою за допомогою мандоліни або гострого кухонного ножа. Щоб картопля не присмажилася і не скрутилася, бажано поступово опускати її в миску з холодною водою.

Крок - 1
02

Доведіть каструлю з водою до кипіння і посоліть за смаком. Бланшируйте картопляні дольки протягом 3 хвилин, починаючи з моменту закипання. Коли картопля стане м'якою, злийте її за допомогою шумівки, намагаючись не зламати шматочки.

Крок - 2
03

Вистеліть пергаментним папером або фольгою і викладіть на неї скибочки картоплі тонким шаром. Помідори черрі вимийте, наріжте кружальцями і викладіть поверх картоплі. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Крок - 3
04

Тепер займіться чищенням риби: розріжте акуратно у риби черевце і видаліть всі нутрощі. Вимийте морського окуня холодною водою і обережно висушіть. У цьому рецепті використовували морського окуня, але можливо відтворити цю ідею з використанням інших видів риб (наприклад, морського ляща, камбали і т. д.).

Крок - 4
05

Наповніть черевце риби ароматами і приправами на ваш вибір, наприклад, шавлією, розмарином і очищеним від лушпиння часником. Натріть цедру лимона (тільки жовту частину) і додайте її до решти ароматних трав.

Крок - 5
06

Викладіть рибу поверх картоплі і приправте сіллю. Посипте картоплю орегано і чорним меленим перцем. З сіллю переборщувати не варто. Окунь, будучи морською рибою, вже досить смачний сам по собі.

Крок - 6
07

Нанесіть трохи оливкового масла на рибу і картоплю. Поставте деко в духовку і запікайте при 200 градусах близько 20-25 хвилин. При необхідності обережно помішуйте картоплю під час приготування. Рибу, запечену в духовці, подавайте з картоплею і помідорами чері. Така рибна страва стане чудовою прикрасою вашого святкового столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти