Свиняча рулька, замаринована в темному пиві, є однією із знаменитих м'ясних страв кухні Чехії. Це ситна, красива, духмяна і апетитна їжа побалує всіх, хто збереться на вечерю. Основні інгредієнти - це свиняча рулька і темне пиво. Для приготування цієї страви потрібен певний час.Так що порахуйте свій час. Але кінцевий результат буде коштувати ваших зусиль, повірте!
Для початку необхідно приготувати маринад для майбутньої страви і підготувати м'ясо. Спочатку ретельно вимийте свинячу рульку і протріть шкіру щіткою. Висушіть кісточку паперовими рушниками і викладіть на тарілку.
У невеликій мисці змішайте орегано, чебрець, майоран, мускатний горіх, коріандр і базилік. Додайте сіль, чилі і чорний мелений перець.
Айву наріжте на чотири частини, видаліть серцевину і дрібно наріжте м'якоть. Очистіть і тонко наріжте імбир. Розбийте очищені зубчики часнику плоскою стороною ножа і розріжте вздовж на 2-3 частини.
Візьміть гострий ніж і зробіть короткі глибокі надрізи по всьому м'ясу. У кожен зріз покладіть трохи суміші спецій з шматочками часнику. Потім ретельно натріть всю поверхню свинячої рульки сумішшю інших спецій.
На дно великої глибокої каструлі покладіть 2-3 шари айви і імбиру. Зверху покладіть свинячу рульку і покрийте рештою айви і імбиру.
Налийте темне пиво в каструлю (пиво повинно закривати кісточку), накрийте ємність кришкою і поставте в холодильник на низьку полку приблизно на добу.
Через 24 години помістіть каструлю з маринованою свинячою гомілкою на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, додайте лавровий лист і варіть ще близько 2,5 години.
Розігрійте духовку до 200 градусів цельсія. Обережно видаліть варену свинячу рульку з каструлі і трохи остудіть.
У середній мисці змішайте рідкий мед, гірчицю і соєвий соус. Покладіть свинячу рульку на попередньо покриту фольгою деко і полийте цією сумішшю.
Надішліть деко з рулькою в розігріту духовку і випікайте близько 20-30 хвилин до коричневого і хрусткого стану м'яса. Після обережного вилучення дека з духовки оберніть свинячу рульку фольгою і дайте їй «відпочити» близько 10 хвилин.
До столу подавайте готову рульку з запеченою картоплею, рисом, салатом, маринованими або запеченими овочами.
Випадкові рецепти