Укр
Рус
thermomix thermomix
Свинина Другі страви Українська кухня

Рулька

220 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Рулька - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Свиняча рулька, замаринована в темному пиві, є однією із знаменитих м'ясних страв кухні Чехії. Це ситна, красива, духмяна і апетитна їжа побалує всіх, хто збереться на вечерю. Основні інгредієнти - це свиняча рулька і темне пиво. Для приготування цієї страви потрібен певний час.Так що порахуйте свій час. Але кінцевий результат буде коштувати ваших зусиль, повірте!

Інгредієнти

  • Базилік 1/2 ч.л
  • Діжонська гірчиця 3 ст.л
  • Соєвий соус 5 ст.л
  • Мед 4 ст.л
  • Часник 8 зуб.
  • Імбир 100 г.
  • Айва 2 шт.
  • Пиво 3 л.
  • Свиняча рулька 1.5 кг.
  • Чебрець 1/2 ч.л
  • Майоран 1/2 ч.л
  • Орегано 1/2 ч.л
  • Горіх мускатний 1/2 ч.л
  • Коріандр 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 щіп.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку необхідно приготувати маринад для майбутньої страви і підготувати м'ясо. Спочатку ретельно вимийте свинячу рульку і протріть шкіру щіткою. Висушіть кісточку паперовими рушниками і викладіть на тарілку.

    Крок - 1
  2. 02

    У невеликій мисці змішайте орегано, чебрець, майоран, мускатний горіх, коріандр і базилік. Додайте сіль, чилі і чорний мелений перець.

    Крок - 2
  3. 03

    Айву наріжте на чотири частини, видаліть серцевину і дрібно наріжте м'якоть. Очистіть і тонко наріжте імбир. Розбийте очищені зубчики часнику плоскою стороною ножа і розріжте вздовж на 2-3 частини.

    Крок - 3
  4. 04

    Візьміть гострий ніж і зробіть короткі глибокі надрізи по всьому м'ясу. У кожен зріз покладіть трохи суміші спецій з шматочками часнику. Потім ретельно натріть всю поверхню свинячої рульки сумішшю інших спецій.

    Крок - 4
  5. 05

    На дно великої глибокої каструлі покладіть 2-3 шари айви і імбиру. Зверху покладіть свинячу рульку і покрийте рештою айви і імбиру.

    Крок - 5
  6. 06

    Налийте темне пиво в каструлю (пиво повинно закривати кісточку), накрийте ємність кришкою і поставте в холодильник на низьку полку приблизно на добу.

    Крок - 6
  7. 07

    Через 24 години помістіть каструлю з маринованою свинячою гомілкою на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, додайте лавровий лист і варіть ще близько 2,5 години.

    Крок - 7
  8. 08

    Розігрійте духовку до 200 градусів цельсія. Обережно видаліть варену свинячу рульку з каструлі і трохи остудіть.

    Крок - 8
  9. 09

    У середній мисці змішайте рідкий мед, гірчицю і соєвий соус. Покладіть свинячу рульку на попередньо покриту фольгою деко і полийте цією сумішшю.

    Крок - 9
  10. 10

    Надішліть деко з рулькою в ​​розігріту духовку і випікайте близько 20-30 хвилин до коричневого і хрусткого стану м'яса. Після обережного вилучення дека з духовки оберніть свинячу рульку фольгою і дайте їй «відпочити» близько 10 хвилин.

    Крок - 10
  11. 11

    До столу подавайте готову рульку з запеченою картоплею, рисом, салатом, маринованими або запеченими овочами.

    Крок - 11

Оцінити рецепт