Рулька, запечена в духовці у фользі досить простий спосіб приготування страви для смачного обіду або ситної вечері. Сам рецепт приготування м'ясного виробу зовсім простий: все змішати, змастити і запекти в духовці до повної готовності.
Для цього рецепта необхідно правильно вибрати головний інгредієнт страви - рульку. Вона повинна бути досить великого розміру, але і в міру м'ясиста, щоб в готовому вигляді страва не була занадто жирною. Отже, виберіть правильну рульку і вимочіть її в холодній воді близько 2 годин.
Далі укладіть м'ясний виріб в глибоку каструлю з водою так, щоб повністю покривалося. Киньте в каструлю лавровий лист, приправте чорним перцем горошком і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середньо-низького і, закривши ємність кришкою, відварюйте страву 1.5 години.
У процесі варіння періодично відкривайте каструлю і, якщо утворюється накип і піна, обов'язково їх знімайте, щоб це все не прилипало до м'яса.
Потім займіться підготовкою спеціальної суміші зі спецій для маринування майбутньої страви. Для цього в невелику піалу засипте прованські трави, додайте спеції для м'яса і подрібнений сухий червоний перець чилі.
Тепер залийте в спеції оливкову чи рослинну олію і добре все перемішайте до утворення густуватої маси.
Далі очистіть від лушпиння часник і на обробній дошці наріжте невеликими шматочками (сильно подрібнювати не потрібно, тим більше пропускати через чеснокодавку).
Тепер приступайте до маринування м'яса. Гарненько посоліть рульку, рівномірно розподіливши по всьому м'ясному виробу. Солі не шкодуйте, при готуванні м'ясо добре її вбере.
Потім руками змастіть рульку раніше підготовленою сумішшю зі спецій, теж ретельно змастивши м'ясо з усіх боків.
Тепер утворіть в м'ясному виробі ножем невеликі надрізи, в які акуратно застроміть заздалегідь підготовлені шматочки часнику. Можна ще просто натерти м'ясо часниковим зубчиком.
Далі застеліть неглибокий деко фольгою так, щоб в подальшому її вистачило загорнути рульку. Потім помістіть м'ясо на фольгу і полийте соєвим соусом (це додасть свою пікантністьстраві).
Потім щільно загорніть у фольгу, не залишаючи ніде отвір, з якого зможе вибігти утворювана рідина при запіканні і відправте лист в попередньо розігріту плиту до 180 градусів.
Запікайте рульку приблизно одну годину, а потім витягніть деко з духовки, розгорніть фольгу і відправте страву назад в духовку ще на 30 хвилин, до утворення в м'ясі легкої кірки.
Готову рульку, запечену в духовці, викладіть на тарілку і гарячою подавайте до столу.
Випадкові рецепти