Як щодо смачного рулету з риби? Приготуйте за допомогою нашого рецепту ці чудові рулетики з скумбрії.
Для початку ретельно помийте холодною водою, відокремте від кістки і промокніть паперовим рушником філе скумбрії (шкірку знімати не обов'язково). Можна навіть хвилину приварити філе риби. Потім покладіть філе риби в неглибоку ємність, посипте його рясно сіллю, чорним меленим перцем, приправте червоним меленим перцем, кмином і сушеним часником, полийте соняшниковою або оливковою олією і залиште маринуватися на деякий час.
У глибоку миску помістіть попередньо вимиті і дрібно нарізані листя салату, додайте попередньо очищену від лушпиння і натерту на великій тертці червону цибулюк, залийте високої жирності йогурт або сметану.
Натріть на самій дрібній тертці прямо в миску свіжу цедру з лимона, і видавіть трохи соку з фрукта. Залийте так само в миску майонез і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси. Помістіть миску з утвореною масою в холодильник, щоб охолодити.
Помістіть глибоку сковорідку або сотейник на плиту. Нагрійте трохи соняшникової олії в сковороду, покладіть в неї філе раніше замаринованої риби і обсмажуйте кожну сторону скумбрії протягом 2 хвилин, поки вона не буде приготовлена повністю всередині. Перекладіть обсмажену рибу на тарілку і відставте охолоджуватися в сторону.
Далі почніть формувати самі рулетики. Для цього викладіть на плоске блюдо тонкий лаваш. Потім помістіть по центру і розмажте уздовж лаваша раніше підготовлену овочеву начинку, потім викладіть поверх попередньо подрібнену на волокна обсмажену рибу.
Загорніть лаваш з вмістом в тонкий рулет, а потім розріжте на невеликі частини (рулетики). Отримані рулетики з скумбрії подавайте до столу в якості закуски зі свіжою руколою і соком лайма. Смачного.
Випадкові рецепти