Курка з беконом в коричневому цукрі запікається поруч з цвітною капустою, дуже зручний, а головне апетитний рецепт.
Глибоку сковорідку помістіть на плиту і добре розігрійте. Очистіть волоські горіхи від шкірки, і дрібно накришить. Потім засипте нарізані горіхи в розпечену сковорідку і обсмажуйте, постійно помішуючи кухонною лопаткою близько 5 хвилин.
Увімкніть на розігрів духову плиту. А форму для випічки накрийте алюмінієвою фольгою так, щоб вона покривала все дно і боки ємності (це необхідно для збереження всіх соків).
У великій глибокій каструлі змішайте відокремлену від стебла і дрібно нашатковану кольорову капусту, видавлений через чеснокодавку часник і 2 чайних ложки чебрецю. Потім приправте чорним меленим перцем, посоліть і гарненько все перемішайте.
Курячі грудки помийте під проточною водою, промокніть паперовим рушником і помістіть на обробну дошку. Потім усипте курячі шматки чебрецем, приправте сіллю і меленим чорним перцем.
Оберніть кожну курячу грудку 2-ма (або трьома, дивлячись якої довжини скибочки бекону) часточками бекону, покриваючи всю поверхню курки.
В окремій мисці змішайте коричневий цукор і червоний мелений перець.
Викладіть шматки курки на одній половині форми для випічки в один ряд. На іншу частину форми засипте раніше підготовлену капустяну суміш.
Курячі шматки усипте сумішшю коричневого цукру і перцю і відправте форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 200 градусів.
Випікайте протягом 25 хвилин, а потім дістаньте форму, перемішайте кольорову капусту і переверніть курку з беконом за допомогою щипців на іншу сторону.
Посипте залишившуся суміш коричневого цукру над куркою, а потім помістіть форму назад в духовку і продовжуйте випікати до тих пір, поки курка більше не буде рожевого кольору в центрі, а бекон стане хрустким, від 20 до 25 хвилин.
Цим часом помийте зелень петрушки, а потім дрібно наріжте на обробній дошці.
Після закінчення зазначеного часу, витягніть форму для випічки із плити. Перекладіть обсмажені курячі шматки на тарілку. А в запечену капусту додайте нашаткований раніше горіх і зелень петрушки.
Перемішайте все ретельно кухонною ложкою і викладіть в миску. Подавайте до столу тарілку з капустою, зверху прикритою курячим шматком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти