Овочі - прекрасна альтернатива хлібу і пасти. Один з улюблених овочів у багатьох є баклажани. Смачні рулетики з баклажанів, фаршировані м'ясним фаршем, загорнуті в бекон, з томатом і сиром. Ідеальна страва, щоб нагодувати натовп.
Для початку помийте холодною водою баклажани і промокніть овоч паперовим рушником. Наріжте баклажани тонкими пластинами. Приправте нарізаний овоч сіллю, можна чорним меленим перцем і дайте полежати протягом 15-30 хвилин, щоб усунути гіркоту.
Тепер покладіть часточки кабачка на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 200 градусів. Запікайте овоч протягом 10-15 хвилин до м'якості.
У злегка змащену маслом сковороду викладіть яловичий фарш (можна купити вже готовий) і відправте на плиту. Приправте фарш сушеною цибулею і часниковим порошком, ретельно перемішайте і обсмажуйте близько 7 хвилин. Відставте обсмажений фарш на час в сторону.
У мисці приготуйте томатну суміш. Змішайте томатний соус, вустерширський (соєвий) соус, мелений шавлій, сухий орегано, чебрець і кайенский перець.
В іншій мисці змішайте розм'якшений вершковий сир і свіжий базилік. Приправте сіллю і чорним меленим перцем. Додайте в миску раніше приготований яловичий фарш і добре перемішайте.
Час збирати рулетики з баклажанів. Для цього покладіть одну скибочку запеченого баклажана, укладіть на нього сирно-м'ясну начинку і закрутіть баклажан в рулет.
Тепер загорніть начинений баклажан в бекон. Зробіть це з рештою скибочками баклажана і бекону. У формі для випічки розподіліть половину раніше підготовленої томатної суміші, укладіть утворені рулетики з баклажанів в беконі поруч один з одним.
Вилийте ложку томатної суміші на кожен баклажановий рулет, загорнутий в бекон. Посипте натертим на дрібній тертці сиром чеддер і зверху щедро усипте тертим сиром моцарелла.
Випікайте баклажани в попередньо розігрітій духовці при 180 градусів протягом 25 хвилин, поки сири не розплавляться. Додайте ще кілька хвилин, якщо ви віддаєте перевагу, щоб сири чеддер і моцарелла утворили золотисту скоринку. Рулетики з баклажанів готові до вживання.
Випадкові рецепти