Укр
Рус
Баклажани Закуски Узбецька кухня

Рулетики з баклажанів з сиром

( 5.0000 5 518 18 оцінок)

2527 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Рулетики з баклажанів з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей рецепт відрізняється відмінним італійським смаком! Ми наповнили скибочки баклажанів 3-ма видами італійського сиру, закатали їх і запекли в духовці, з великою кількістю томатного соусу і легким шаром пармезану зверху. У страві немає м'яса, але ви не розчаруєтеся, довіртеся нам!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рулетики з баклажанів з сиром" (на 100 грам)

  • Білки12.4 гр.
  • Жири12.1 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії173 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть на розігрів духовку. Тепер займіться підготовкою необхідних інгредієнтів. Середнього розміру баклажани помийте під проточною водою і витріть від зайвої вологи паперовим рушником.

Крок - 1
02

Помістіть нижню частину баклажана на робочу поверхню і вертикально розріжте його на тонкі скибочки. Товщина нарізки впливає на прожарювання, тому намагайтеся якомога тонше нарізати овоч.

Крок - 2
03

Нарізані скибочки баклажана розкладіть, тісно притуливши один до одного, в деко і відправте в попередньо розігріту плиту до 180 градусів, на 35 хвилин. Періодично доглядайте за випіканням овоча, щоб він набув золотистий відтінок, але не підгорів. По закінченні часу, витягніть запечений овоч і відставте на деякий час охолонути.

Крок - 3
04

У глибоку миску покладіть натертий на крупній тертці пармезан, додайте рікотту, і подрібнену моцарелу.

Крок - 4
05

Вбийте до сирів одне яйце, посоліть, приправте чорним меленим перцем, свіжою нашаткованою зеленню петрушки і розмішайте сирну суміш, за допомогою ложки, до однорідної густої маси.

Крок - 5
06

Візьміть неглибоку форму для випічки, влийте в неї рідкий томатний соус (можна використовувати томатну пасту, але вона додасть більше кислуватий смак) і розподіліть рівномірно по дну ємності.

Крок - 6
07

Далі приступайте до загортання баклажанових рулетів. Візьміть остиглий баклажан і помістіть по центру кожного шматочка близько 1 столової ложки сирної начинки. Потім поверніть (намагайтеся загортати щільніше) часточки баклажана в невеликі рулетики.

Крок - 7
08

Покладіть утворені рулети, щільно притуливши один до одного, в форму для випічки, зверху улейте томатним соусом і посипте натертим на дрібній тертці сиром Пармезан.

Крок - 8
09

Потім відправте форму з баклажанними рулетами в духовку з температурою 180 градусів і випікайте близько 35-40 хвилин. У процесі запікання, сир і томатний соус дасть багато рідини (рулети будуть кипіти в ній). Тому, готову страву перед подачею остудіть до кімнатної температури, зверху потрусіть залишившимся натертим сиром. Подавайте до столу рум'яні, баклажанні рулетики з сиром.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вегетаріанське рагу - покроковий рецепт, фото 1 Вегетаріанське рагу 60 5 4 з 5 - детальніше -
Пончики на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики на сухих дріжджах 75 4 3 з 5 - детальніше -
Соус кетчуп - покроковий рецепт, фото 1 Соус кетчуп 45 1 2 з 5 - детальніше -
Торт «Зебра» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Зебра» 60 4 3 з 5 - детальніше -