Цей рецепт відрізняється відмінним італійським смаком! Ми наповнили скибочки баклажанів 3-ма видами італійського сиру, закатали їх і запекли в духовці, з великою кількістю томатного соусу і легким шаром пармезану зверху. У страві немає м'яса, але ви не розчаруєтеся, довіртеся нам!
В першу чергу включіть на розігрів духовку. Тепер займіться підготовкою необхідних інгредієнтів. Середнього розміру баклажани помийте під проточною водою і витріть від зайвої вологи паперовим рушником.
Помістіть нижню частину баклажана на робочу поверхню і вертикально розріжте його на тонкі скибочки. Товщина нарізки впливає на прожарювання, тому намагайтеся якомога тонше нарізати овоч.
Нарізані скибочки баклажана розкладіть, тісно притуливши один до одного, в деко і відправте в попередньо розігріту плиту до 180 градусів, на 35 хвилин. Періодично доглядайте за випіканням овоча, щоб він набув золотистий відтінок, але не підгорів. По закінченні часу, витягніть запечений овоч і відставте на деякий час охолонути.
У глибоку миску покладіть натертий на крупній тертці пармезан, додайте рікотту, і подрібнену моцарелу.
Вбийте до сирів одне яйце, посоліть, приправте чорним меленим перцем, свіжою нашаткованою зеленню петрушки і розмішайте сирну суміш, за допомогою ложки, до однорідної густої маси.
Візьміть неглибоку форму для випічки, влийте в неї рідкий томатний соус (можна використовувати томатну пасту, але вона додасть більше кислуватий смак) і розподіліть рівномірно по дну ємності.
Далі приступайте до загортання баклажанових рулетів. Візьміть остиглий баклажан і помістіть по центру кожного шматочка близько 1 столової ложки сирної начинки. Потім поверніть (намагайтеся загортати щільніше) часточки баклажана в невеликі рулетики.
Покладіть утворені рулети, щільно притуливши один до одного, в форму для випічки, зверху улейте томатним соусом і посипте натертим на дрібній тертці сиром Пармезан.
Потім відправте форму з баклажанними рулетами в духовку з температурою 180 градусів і випікайте близько 35-40 хвилин. У процесі запікання, сир і томатний соус дасть багато рідини (рулети будуть кипіти в ній). Тому, готову страву перед подачею остудіть до кімнатної температури, зверху потрусіть залишившимся натертим сиром. Подавайте до столу рум'яні, баклажанні рулетики з сиром.
Випадкові рецепти