Укр
Рус
Баклажани Закуски Узбецька кухня

Рулетики з баклажанів з сиром і часником

( 4.9231 4 513 13 оцінок)
2105 - переглядів
60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Рулетики з баклажанів з сиром і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей рецепт фаршированого баклажана - смачна страва, приготування якої займає не більше години! Страва з фаршированих баклажанів містить сир і не менш ароматний інгредієнт - часник.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рулетики з баклажанів з сиром і часником" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, включіть розігріватися духовку до 175 градусів. Досить великого розміру баклажани промийте холодною водою і промокніть паперовим рушником. Видаліть кінці баклажанів, потім наріжте овоч довгими вертикальними скибочками.

Крок - 1
02

Викладіть нарізані часточки баклажана на деко, покритий пергаментним папером, і присоліть з обох сторін. Відставте на деякий час деко в бік, а потім приберіть, за допомогою паперового рушника, гіркоту в вигляді рідини з шматків баклажана і приперчіть чорним меленим перцем кожну скибочку.

Крок - 2
03

Відправте деко з баклажанами в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин, а самі займіться приготуванням начинки. У миску середнього розміру киньте сир моцарелла і натертий на дрібній тертці сир пармезан.

Крок - 3
04

Потім додайте сушений часник (якщо немає, можна використовувати головки часнику, видавлені через часникодавку) і дрібно нашаткований базилік.

Крок - 4
05

Вбийте до сирів одне яйце і ретельно перемішайте ложкою до утворення густої, однорідної начинки.

Крок - 5
06

Витягніть запечені скибочки баклажанів з духовки і підвищить температуру до 200 градусів. Дайте овочам трохи охолонути до кімнатної температури. Потім покладіть близько 2 столових ложок суміші на кожну скибочку охололого баклажана і заверніть його щільно в рулет.

Крок - 6
07

У глибоку форму для випічки вилийте половину рідкого томатного соусу і рівномірно розподіліть по усього дну. Потім покладіть згорнуті рулети на дно форми швом вниз (залишайте трохи простору між синенькими, щоб не склеїлися).

Крок - 7
08

Залийте зверху залишившимся томатним соусом, притрусіть нашаткованою зеленню базиліка і натертим на дрібній тертці пармезаном.

Крок - 8
09

Відправте форму для випічки з баклажанами в попередньо розігріту духовку і випікайте протягом 25 хвилин або до тих пір, поки сир не розтане і не стане золотисто-коричневою скоринкою.

Крок - 9
10

Дістаньте готові рулетики з баклажанів з духовки, трохи охолодіть і подавайте, розділивши на порції.  

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Крем білковий заварний - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий заварний 40 1 2 з 5 - детальніше -
Салат з лососем багатошаровий - покроковий рецепт, фото 1 Салат з лососем багатошаровий 45 4 3 з 5 - детальніше -
Тістечко кошик - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко кошик 60 3 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний Брауні в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Брауні в мультиварці 110 3 3 з 5 - детальніше -