Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Рулетики Закуски Узбецька кухня

Рулетики з баклажанів з сиром і часником

( 4.9231 4 513 13 оцінок)
2044 - переглядів
60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Рулетики з баклажанів з сиром і часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цей рецепт фаршированого баклажана - смачна страва, приготування якої займає не більше години! Страва з фаршированих баклажанів містить сир і не менш ароматний інгредієнт - часник.

Інгредієнти

  • Баклажан 2 шт.
  • Моцарелла 500 г.
  • Пармезан 100 г.
  • Базилік 1 пуч.
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сік томатний 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку, включіть розігріватися духовку до 175 градусів. Досить великого розміру баклажани промийте холодною водою і промокніть паперовим рушником. Видаліть кінці баклажанів, потім наріжте овоч довгими вертикальними скибочками.

Крок - 1
02

Викладіть нарізані часточки баклажана на деко, покритий пергаментним папером, і присоліть з обох сторін. Відставте на деякий час деко в бік, а потім приберіть, за допомогою паперового рушника, гіркоту в вигляді рідини з шматків баклажана і приперчіть чорним меленим перцем кожну скибочку.

Крок - 2
03

Відправте деко з баклажанами в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин, а самі займіться приготуванням начинки. У миску середнього розміру киньте сир моцарелла і натертий на дрібній тертці сир пармезан.

Крок - 3
04

Потім додайте сушений часник (якщо немає, можна використовувати головки часнику, видавлені через часникодавку) і дрібно нашаткований базилік.

Крок - 4
05

Вбийте до сирів одне яйце і ретельно перемішайте ложкою до утворення густої, однорідної начинки.

Крок - 5
06

Витягніть запечені скибочки баклажанів з духовки і підвищить температуру до 200 градусів. Дайте овочам трохи охолонути до кімнатної температури. Потім покладіть близько 2 столових ложок суміші на кожну скибочку охололого баклажана і заверніть його щільно в рулет.

Крок - 6
07

У глибоку форму для випічки вилийте половину рідкого томатного соусу і рівномірно розподіліть по усього дну. Потім покладіть згорнуті рулети на дно форми швом вниз (залишайте трохи простору між синенькими, щоб не склеїлися).

Крок - 7
08

Залийте зверху залишившимся томатним соусом, притрусіть нашаткованою зеленню базиліка і натертим на дрібній тертці пармезаном.

Крок - 8
09

Відправте форму для випічки з баклажанами в попередньо розігріту духовку і випікайте протягом 25 хвилин або до тих пір, поки сир не розтане і не стане золотисто-коричневою скоринкою.

Крок - 9
10

Дістаньте готові рулетики з баклажанів з духовки, трохи охолодіть і подавайте, розділивши на порції.  

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рулет из кабачков с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Рулет из кабачков с сыром 55 6 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из кабачков с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из кабачков с курицей 55 6 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из бекона с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из бекона с сыром 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рулетики из бекона с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики из бекона с курицей 75 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат нисуаз из свежего тунца - покроковий рецепт, фото 1 Салат нисуаз из свежего тунца 45 5 3 з 5 - детальніше -
Пирог с капустой - покроковий рецепт, фото 1 Пирог с капустой 50 5 4 з 5 - детальніше -
Салат греческий с рукколой - покроковий рецепт, фото 1 Салат греческий с рукколой 45 4 3 з 5 - детальніше -