Укр
Рус
Баклажани Закуски Узбецька кухня

Рулетики з баклажанів з горіхами

( 4.9000 4 530 30 оцінок)

3019 - переглядів
150 хвилин порцій - 8 складність - 3 з 5
Рулетики з баклажанів з горіхами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Смажити

опис

Будь-яке застілля не обходиться без смачних закусок. І серед них обов'язково повинні бути присутніми закуски з овочів, хоча це, звичайно особисто моя думка. Можу запропонувати відмінний рецепт, який підкорить вас своїм чарівним смаком і ситністю. Це рулетики з баклажанів з волоськими горіхами. Ця закуска, звичайно, трохи гостра, так як ця страва прийшла до нас все-таки з Грузії, зате легка в приготуванні і обов'язково підкорить серце кожного, хто спробує. Спробуйте обов'язково, і ця страва точно стане невід'ємною частиною вашого столу. З начинкою для цих рулетів, звісно, можна поекспериментувати, але головне, що я рекомендую - це волоські горіхи. Саме так їх краще не замінювати нічим, так як вони найкраще гармоніюють з баклажанами. І що ще важливо, в міру гостренькі рулетики можна приготувати до свята заздалегідь, бо на наступний день їх смак нічим не гірше, ніж в перший.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рулетики з баклажанів з горіхами" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири17.3 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб приготувати страву по нашому рецепту, перш за все потрібно підготувати баклажани. Так як в смаку цього овоча присутня гіркота, він вимагає проходження якоїсь попередньої процедури. Візьміть баклажани (вибирайте побільше), зріжте держак і промивши під проточною водою, наріжте уздовж тонкими смужками. Складіть нарізані баклажани в миску, добре посоліть і перемішайте, залиште хоча б на півгодини, можна і довше, щоб пішла гіркота.

Крок - 1
02

Тепер приступайте до приготування горіхової начинки. Очищені, трохи обсмажені волоські горіхи, складіть в кухонний комбайн або блендер. Киньте туди ж очищені від лушпиння зубки часнику і подрібнену зелень петрушки.

Крок - 2
03

Тепер засипайте по черзі усі необхідні приправи, а саме: приправу хмелі - сунелі, також мелену паприку, додайте порошок кориці і мелений перець чилі, посоліть. Трохи подрібніть, відкрийте кришку комбайна, влийте винний оцет і трохи оливкового масла, ще трохи подрібніть і у вас вийде достатньо однорідна маса.

Крок - 3
04

Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і дрібно порубавши на обробній дошці, пасеруйте на повільному вогні до прозорості. Викладіть пасеровану цибулю в горіхову масу, добре перемішайте і у вас вийде відмінна пастоподібна начинка для рулетиків.

Крок - 4
05

Баклажани промийте холодною водою, злегка відіжміть і обсмажте кожну смужку баклажанів в рослинному маслі, до легкої рум'яності (пересмажувати овоч не потрібно, це погано вплине на скручуваність в рулети). Викладіть обсмажені баклажани на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок - 5
06

Ну а тепер приготовлені баклажани по черзі намащуйте горіховою начинкою, звертайте рулетиками і викладайте на тарілку. Готову страву прикрасьте рубаною зеленню петрушки. Подавайте з білим хлібом або тостами.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рогалики з маком - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з маком 80 3 3 з 5 - детальніше -
Вишневий смузі з йогуртом - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий смузі з йогуртом 35 1 2 з 5 - детальніше -
Швидкі пончики смажені в маслі - покроковий рецепт, фото 1 Швидкі пончики смажені в маслі 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з буряка по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка по-корейськи 20 2 2 з 5 - детальніше -