Будь-яке застілля не обходиться без смачних закусок. І серед них обов'язково повинні бути присутніми закуски з овочів, хоча це, звичайно особисто моя думка. Можу запропонувати відмінний рецепт, який підкорить вас своїм чарівним смаком і ситністю. Це рулетики з баклажанів з волоськими горіхами. Ця закуска, звичайно, трохи гостра, так як ця страва прийшла до нас все-таки з Грузії, зате легка в приготуванні і обов'язково підкорить серце кожного, хто спробує. Спробуйте обов'язково, і ця страва точно стане невід'ємною частиною вашого столу. З начинкою для цих рулетів, звісно, можна поекспериментувати, але головне, що я рекомендую - це волоські горіхи. Саме так їх краще не замінювати нічим, так як вони найкраще гармоніюють з баклажанами. І що ще важливо, в міру гостренькі рулетики можна приготувати до свята заздалегідь, бо на наступний день їх смак нічим не гірше, ніж в перший.
Для того, щоб приготувати страву по нашому рецепту, перш за все потрібно підготувати баклажани. Так як в смаку цього овоча присутня гіркота, він вимагає проходження якоїсь попередньої процедури. Візьміть баклажани (вибирайте побільше), зріжте держак і промивши під проточною водою, наріжте уздовж тонкими смужками. Складіть нарізані баклажани в миску, добре посоліть і перемішайте, залиште хоча б на півгодини, можна і довше, щоб пішла гіркота.
Тепер приступайте до приготування горіхової начинки. Очищені, трохи обсмажені волоські горіхи, складіть в кухонний комбайн або блендер. Киньте туди ж очищені від лушпиння зубки часнику і подрібнену зелень петрушки.
Тепер засипайте по черзі усі необхідні приправи, а саме: приправу хмелі - сунелі, також мелену паприку, додайте порошок кориці і мелений перець чилі, посоліть. Трохи подрібніть, відкрийте кришку комбайна, влийте винний оцет і трохи оливкового масла, ще трохи подрібніть і у вас вийде достатньо однорідна маса.
Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і дрібно порубавши на обробній дошці, пасеруйте на повільному вогні до прозорості. Викладіть пасеровану цибулю в горіхову масу, добре перемішайте і у вас вийде відмінна пастоподібна начинка для рулетиків.
Баклажани промийте холодною водою, злегка відіжміть і обсмажте кожну смужку баклажанів в рослинному маслі, до легкої рум'яності (пересмажувати овоч не потрібно, це погано вплине на скручуваність в рулети). Викладіть обсмажені баклажани на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Ну а тепер приготовлені баклажани по черзі намащуйте горіховою начинкою, звертайте рулетиками і викладайте на тарілку. Готову страву прикрасьте рубаною зеленню петрушки. Подавайте з білим хлібом або тостами.
Випадкові рецепти