Укр
Рус
Баклажани Закуски Узбецька кухня

Рулетики з баклажанів по грузинськи

( 4.7917 4 524 24 оцінки)

3109 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Рулетики з баклажанів по грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня, Російська кухня, Болгарська кухня, Корейська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Думаю, ніхто зі мною не стане сперечатися, що незамінним атрибутом будь-якого святкового столу є закуски, в будь-якому їх прояві. І, як правило, багато їх не буває ніколи. Тому, щоб вам довго не морочитися над тим, що приготувати до столу, пропоную скористатися рецептом дуже ситної і неймовірно смачної страви - рулетиків з баклажанів. Можливо, я нічим вас не здивував, запропонувавши свій рецепт. Але я впевнений, що такого поєднання баклажанів з горіховою начинкою ви ще не пробували, тому настійно рекомендую. Такі апетитні рулетики - відмінно знадобляться вам тоді, коли раптом доведеться зустрічати гостей і захочеться їх чимось здивувати. Тому, я готовий розкрити вам секрет приготування рулетиків з баклажанів по грузинськи, які мають дуже приємний ніжний смак з пікантними нотками. Сподіваюся, ви з усією відповідальністю підійдете до їх приготування, і створите дійсно кулінарне диво. Повірте, страву буде оцінено вашими гостями по достоїнству.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рулетики з баклажанів по грузинськи" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири15.2 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб не втрачати зайвого часу, в першу чергу займіться баклажанами, так як їх потрібно попередньо підготувати.

Крок - 1
02

Овочі промийте, відріжте корінці і наріжте уздовж пластинами, товщиною не більше півсантиметра. Використовуйте для цього гострий ніж, щоб баклажани різалися легко рівномірними смужками. Викладіть на дошку і присоліть. Залиште на час, нехай вони полежать в солоному середовищі. Це потрібно для того, щоб позбавити баклажани від гіркоти.

Крок - 2
03

В цей час займіться приготуванням начинки. Для цього, обсмажені попередньо волоські горіхи, подрібніть за допомогою кухонного комбайна, але намагайтеся не перестаратися, щоб не перемолоти горіхи в порошок.

Крок - 3
04

Пересипте подрібнені горіхи в глибоку миску. Видавіть туди ж за допомогою часникодавки кілька зубків часнику, посоліть і посипте меленим коріандром. Всипте також хмелі - сунелі, перемішайте.

Крок - 4
05

Вымытую и немного обсушенную зелень укропа очень мелко порубите и добавьте к измельченным орехам с приправами, перемешайте.

Крок - 5
06

Ну, и наконец, положите в эту смесь сливки, тщательно перемешайте, чтобы у вас получилась достаточно эластичная однородная масса.

Крок - 6
07

После этого приступайте к обжариванию баклажанов. Сначала немного их придавите, чтобы не было жидкости.

Крок - 7
08

Візьміть сковорідку, обов'язково постарайтеся, щоб вона була з ребристим дном. Це потрібно для того, щоб баклажани після смаження не натягнули дуже багато зайвого жиру.

Крок - 8
09

Тому за допомогою пензлика змастіть дно сковорідки оливковою олією і викладайте пластинки баклажанів.

Крок - 9
10

Обсмажте з обох сторін до легкої рум'яності і, знявши зі сковорідки, охолодіть. На кожну підсмажену скибочку баклажана викладайте 1-2 ч. ложки начинки, звертайте в рулети з допомогою зубочистки.

Крок - 10
11

Приготовлені рулети викладіть на страву і можете пригощати своїх гостей. Смачного! При бажанні можна прикрасити гілочками зелені кропу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яловичина барбекю - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина барбекю 190 2 2 з 5 - детальніше -
Цукерки Корівка - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Корівка 50 3 3 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з грибів 45 1 3 з 5 - детальніше -
Сметанний соус зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Сметанний соус зі шпинатом 30 1 2 з 5 - детальніше -