Рулет зі свинини - традиційна страва італійської кухні, яка в оригіналі називається «порчетта» і зазвичай готується з очеревини. Це тонке, але жирне м'ясо ідеально підходить для рулету. Настійно рекомендуємо в даному рецепті використовувати саме очеревину, так як з іншим м'ясом порчетта не буде автентичною.
Свинячу очеревину ретельно вимийте і очистіть шкірку від забруднень. Гострим ножем акуратно відокремте м'ясну частину очеревини від сала, але не до кінця. Потрібно як би розгорнути шматочок, щоб м'ясо і сало були своєрідним продовженням одна одної.
Насіння фенхелю подрібніть в ступці. Змастіть очеревину (м'ясо і сало) рибним соусом (у нас тайський Нам Пла) і рідким димом, а також приправте меленим фенхелем.
Зверху в один ряд викладіть листя черемші і половину чебрецю, а також стебла цибулі-порею.
Апельсин вимийте і висушіть. Потріть цедру на очеревину.
Акуратно, починаючи з боку м'яса, скрутіть рулет. Шкірка повинна виявитися зверху.
Обвяжіть рулет кулінарною ниткою, щоб під час приготування він не розвалився.
Поставте на гриль металевий піддон з водою, сіллю і залишеним чебрецем. На нижньому вогні доведіть рідину до кипіння і покладіть туди рулет шкіркою вниз. Накрийте гриль кришкою і готуйте свинину протягом години. Шкірка повинна зарум'яниться.
Через годину відкрийте гриль, насадіть рулет на рожен і готуйте ще 2 години на задньому полум'я (обертання вертіла на вас), час від часу поливаючи свинину соком, що виділився. Рулька весь час повинна бути покрита рідиною, тому, якщо соку не вистачає, додайте трохи води. Якщо у вас немає вертіла і заднього пальника, просто підніміть м'ясо над піддоном з водою і готуйте при температурі 180-200 градусів.
Через 2 години рулет зі свинини буде готовий. Щоб переконатися в цьому, перевірте його кухонним термометром. Температура всередині рульки повинна становити 86 градусів. Дайте порчетте трохи охолонути - і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти