Рулет з маком з дріжджового тіста і рулет з волоськими горіхами («бейгл») - це класичні традиційні різдвяні десерти в Угорщині. Ця випічка з великою кількістю начинки і дуже тонким тістом. Вам знадобиться деякий досвід, щоб це зробити, але воно того варте.
У мисці змішайте дріжджі, яєчний жовток і тепле молоко. Перемішуйте до однорідного стану, а потім відставте на час в сторону.
Просійте борошно в велику миску, додайте холодне вершкове масло, смалець, цукрову пудру і дрібку солі.
Перемішайте все разом, потім влийте в миску, раніше підготовлену яєчно - дріжджову суміш. Замішуйте, поки у вас не вийде гладке тісто, яке не липне до ємності і вашим рукам.
Розріжте підготовлене тісто на дві рівні частини, накрийте липкою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.
Тим часом приготуйте начинки до майбутньої випічки. Змішайте в одній мисці мелені насіння маку з ванільним цукром, меленою корицею, тертою цедрою і свіжовичавленим соком апельсина.
В іншій мисці змішайте мелений волоський горіх з ванільним цукром, меленою корицею, тертою цедрою і соком лимона.
Доведіть молоко в невеликому сотейнику до слабкого кипіння, додайте цукор і мед і перемішайте до повного розчинення. Вилийте половину цієї молочної суміші в волоський горіх, а іншу половину - в суміш маку, (тепер ви можете додати замочений ізюм, якщо хочете). Добре перемішайте обидві начинки.
Дістаньте тісто з холодильника. Візьміть один шар тіста і за допомогою качалки розкачайте його в рівний тонкий лист розміром приблизно 22x33 см.
Викладіть суміш волоського горіха на підготовлений лист тіста і рівномірно розподіліть її, залишивши близько 1 см з усіх боків. Складіть боки тіста поверх начинки. Поверніть одну з довгих сторін, потім обережно закрутіть її (переконайтеся, що інша сторона тіста знаходиться внизу).
Акуратно покладіть утворений рулет на деко (покритий пергаментом або змащений вершковим маслом).
Зробіть те ж саме з другим тістом і начинкою з маку. Утворіть на рулетах кілька отворів виделкою (щоб випарувався пар під час випікання).
Змастіть рулети попередньо збитим яєчним жовтком, потім дайте їм висохнути. Ще змастіть рулетики заздалегідь збитим яєчним білком, потім дайте їм знову висохнути.
Помістіть деко з рулетами в попередньо розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Потім охолодіть випічку, наріжте рулет з маком з дріжджового тіста і рулет з волоським горіхом на невеликі скибочки і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти