Укр
Рус
Рулетики Закуски Українська кухня

Рулет з лаваша з лососем

( 4.9286 4 514 14 оцінок)

3229 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Рулет з лаваша з лососем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Грузинська кухня, Білоруська кухня, Азербайджанська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Рулет з лаваша з лососем, зі свіжим латуком і зеленим листям базиліка, з додаванням грецького соусу - дуже швидка і неодмінно смачна закуска до святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рулет з лаваша з лососем" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи19.6 гр.
  • Калорії154 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування рулетів вам знадобиться пшеничний лаваш круглої форми. Можливо, використовувати і прямокутні лаваші, попередньо розрізавши їх навпіл, щоб вони не були великими, а рулет не вдався дуже товстим. Також вам необхідні соус цацики (можна використовувати соус тартар), копчений лосось, листя салату (латук) і свіже листя зеленого базиліка (найбільш поширений вид в нашій країні, у нього яскраві зелене листя і він має перечно-прохолодний запах і гіркуватий, але освіжаючий смак).

Крок - 1
02

Покладіть лаваш на робочій поверхні або обробній дошці. Змастіть соусом цацики (тартар) або його називають ще грецький соус, для його приготування змішайте в окремій ємності: натуральний йогурт, сіль, оливкову олію, подрібнений часник, натертий на тертці огірок і нашатковану дрібно петрушку.

Крок - 2
03

Розділіть листя салату. Сполосніть кожен під прохолодною водою, щоб на них не виявилося бруду. Промокніть паперовим рушником від крапель води, щоб зайва волога не розмочила лаваш. Розкладіть листя салату поверх соусу цацики.

Крок - 3
04

З копченого лосося вийміть кісточки, якщо вони там є, і зніміть шкіру. Наріжте лосось тонкими слайсами. Викладіть нарізаний лосось по всій поверхні свіжого листя салату (латук можна замінити верхньою частиною листя пекінської капусти, теж вийде непогано).

Крок - 4
05

Покладіть поверх листя салату кілька зелених листочків базиліка і скрутіть рулет. Підніміть край лаваша, що знаходиться ближче до вас і починайте акуратно загортати його, просуваючись вперед, притримуючи начинку пальцями, щоб вона не виявилася на столі.

Крок - 5
06

Згорнутий рулет з лаваша з лососем наріжте гострим ножем на порційні шматки. Перекладіть на блюдо і подавайте з соусом (загалом у вас повинен залишитися соус цацики, зайвим він не буде). Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Салака запечена - покроковий рецепт, фото 1 Салака запечена 60 3 2 з 5 - детальніше -
Листкове тісто - покроковий рецепт, фото 1 Листкове тісто 100 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Оладки на кефірі з фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на кефірі з фруктами 35 6 2 з 5 - детальніше -
Макарони в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в вершковому соусі 55 6 3 з 5 - детальніше -
Пряник без меду - покроковий рецепт, фото 1 Пряник без меду 50 2 3 з 5 - детальніше -
Ароматна свиняча грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Ароматна свиняча грудинка 60 1 2 з 5 - детальніше -