Рулет з лаваша з лососем, зі свіжим латуком і зеленим листям базиліка, з додаванням грецького соусу - дуже швидка і неодмінно смачна закуска до святкового столу.
Для приготування рулетів вам знадобиться пшеничний лаваш круглої форми. Можливо, використовувати і прямокутні лаваші, попередньо розрізавши їх навпіл, щоб вони не були великими, а рулет не вдався дуже товстим. Також вам необхідні соус цацики (можна використовувати соус тартар), копчений лосось, листя салату (латук) і свіже листя зеленого базиліка (найбільш поширений вид в нашій країні, у нього яскраві зелене листя і він має перечно-прохолодний запах і гіркуватий, але освіжаючий смак).
Покладіть лаваш на робочій поверхні або обробній дошці. Змастіть соусом цацики (тартар) або його називають ще грецький соус, для його приготування змішайте в окремій ємності: натуральний йогурт, сіль, оливкову олію, подрібнений часник, натертий на тертці огірок і нашатковану дрібно петрушку.
Розділіть листя салату. Сполосніть кожен під прохолодною водою, щоб на них не виявилося бруду. Промокніть паперовим рушником від крапель води, щоб зайва волога не розмочила лаваш. Розкладіть листя салату поверх соусу цацики.
З копченого лосося вийміть кісточки, якщо вони там є, і зніміть шкіру. Наріжте лосось тонкими слайсами. Викладіть нарізаний лосось по всій поверхні свіжого листя салату (латук можна замінити верхньою частиною листя пекінської капусти, теж вийде непогано).
Покладіть поверх листя салату кілька зелених листочків базиліка і скрутіть рулет. Підніміть край лаваша, що знаходиться ближче до вас і починайте акуратно загортати його, просуваючись вперед, притримуючи начинку пальцями, щоб вона не виявилася на столі.
Згорнутий рулет з лаваша з лососем наріжте гострим ножем на порційні шматки. Перекладіть на блюдо і подавайте з соусом (загалом у вас повинен залишитися соус цацики, зайвим він не буде). Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти