Пікантна і незвичайна закуска з запеченого лаваша, просоченим соусом, і начинкою з ковбаси з м'яким і твердим сиром.
В першу чергу приготуйте соус для змазування лавашей. У глибоку миску розбийте яйця, додайте солі, скільки вважаєте за потрібне на свій смак. За допомогою міксера збийте яйця до пишності.
Не зупиняючи роботу міксера, в збиті яйця відправте йогурт і рослинне масло. Збийте інгредієнти до повного їх змішування. Поки відставте в сторону.
Візьміть широкий деко, його розмір повинен бути приблизно розміру лаваша. Застеліть його дно пергаментним папером по всій поверхні. На пергамент покладіть один шар тонкого лаваша.
Приготовленою сумішшю з яєць, йогурту і рослинного масла, в кількості декількох ложок полийте лаваш. Потім використовуючи силіконовий пензлик, розмажте соус по всьому лавашу.
На змащений лаваш покладіть наступний - змастіть його соусом, потім покладіть ще один лаваш - також змащуйте його і продовжуйте таку послідовність, поки не закінчаться лаваші. Поверхня останнього лаваша повинна бути змазана соусом.
Розмиті соусом лаваші поставте в розігріту духовку до 180 градусів за Цельсієм і випікайте протягом 15-20 хвилин або поки верхній шар не зарум'яниться. За рахунок наявності соусу між лавашами, вони не будуть розклеюватися, але в той же час будуть повітряними. Щоб вийняти лаваші з дека вам знадобиться вафельний рушник трохи більшого розміру - чим сам лист. Змочіть рушник теплою водою і добре викрутіть, щоб він був вологим, а не мокрим.
Накрийте деко з запеченими лавашами вологим рушником. Притримуючи рушник пальцями, переверніть деко. Зніміть пергамент. Загорніть краї рушника на лаваші і скрутіть їх в рулет разом з рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Поки запечені лаваші остигають, займіться приготуванням начинки. У мисці змішайте м'який сир, натуральний йогурт, посоліть. Добре перемішайте масу до отримання однорідного стану.
Розгорніть рулет. Не перевертайте тісто. Нанесіть на рум'яні лаваші сирне мастило, розрівнюючи його по поверхні шпателем.
Поверх мастила викладіть плотненько один до одного нарізану салямі або шинку (замість них ви можете використовувати і тонко нарізане куряче м'ясо). Посипте натертим на крупній тертці твердим сиром.
Поверх твердого сиру нанесіть в деяких місцях тонким шаром майонез. Підводячи рушник за край ближче до вас, загорніть рулет з лаваша.
Рулет з лаваша загорніть щільно в харчову плівку, складену в декілька разів. Покладіть рулет в такому вигляді в холодильник на 1 годину. Перед подачею зніміть плівку. Рулет наріжте на порції. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти