У сезон свіжих овочів тільки хіба що самі ледачі не готують легкі овочеві страви. Тим більше, що це не тільки шалено смачно, але ще і дуже корисно. І, звичайно ж, серед найрізноманітніших овочевих страв не останнє місце займають кабачки або цукіні. Тому можу запропонувати прості в приготуванні, але при цьому смачні, і ситні рулетики із кабачків. Вам, звичайно може здатися, що це занадто проста і звичайна закуска, але, повірте, вона може запросто стати чудовою прикрасою вашого столу. Ну, а якщо хочете урізноманітнити сімейну вечерю, не роздумуйте, а беріться за приготування страви, яку я вам зараз пропоную. Продуктів вам знадобиться зовсім небагато, а страва буде насиченою і незабутньою.
Для приготування нашої нової страви насамперед підготуємо кабачок. Обов'язково вибираємо молодий, не дуже довгий овоч. Спочатку кабачок миємо під холодною проточною водою, відрізаємо корінці і нарізаємо за допомогою овочерізки або гострого ножа уздовж рівномірними, тонкими смужками.
Беремо сковороду для гриля і викладаємо на неї нарізані скибочки кабачків, кожен змащуємо оливковим або рослинним маслом, посипаємо рясно сіллю і свіжо меленим чорним перцем.
Відправляємо на вогонь і обсмажуємо до м'якості, перевертаємо, знову мажемо маслом, солимо і перчимо з іншого боку, обсмажуємо до легкої рум'яності.
Обсмажені скибочки кабачків викладаємо на обробну дошку і даємо трохи охолонути.
Тепер готуємо начинку, якою будемо фарширувати майбутні кабачкові рулетики.
Для цього м'який вершковий сир викладаємо в глибоку посудину (в цьому рецепті можна використовувати навіть сир моцарелла, теж дає свою пікантність), додаємо подрібнену зелень петрушки або якусь іншу зелень, наприклад добре було б ще додати кріп, вливаємо трохи лимонного соку (або сік лайма) і ретельно все перемішуємо ложкою, до утворення однорідної густої маси.
Далі займемося вже приготуванням безпосередньо самих рулетиков із кабачків. На кожну скибочку обсмаженого кабачка викладаємо не товстим шаром сирну начинку, рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Кладемо трохи з одного краю сушених помідорів і листочок свіжого, зеленого базиліка, звертаємо рулетик.
При загортанні, не притискайте дуже туго, щоб кабачки не розірвались. Таким чином скручуємо всі кабачки в рулети, викладаємо на тарілку і подаємо до столу, прикрасивши листочками базиліку. При бажанні, готові рулети можна полити свіжо-приготованим майонезним соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти