Укр
Рус
Розсольник Перші страви Українська кухня

Розсольник

( 4.8000 4 520 20 оцінок)

3847 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Розсольник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні ми представляємо вам апетитний кисло-овочевий огірковий суп - розсольник. Додавання сметани або йогурту при подачі на рослинній основі збагачує і врівноважує прекрасний смак цієї кисло-солодкої страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Розсольник " (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії26 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Суп готується з маринованих молодих огірків, які ми називаємо простими солоними огірками, на основі курячого бульйону з морквою, картоплею, петрушкою і є зимовим аналогом літнього холодного огіркового супу. У Польщі та інших частинах Східної Європи до охолодження маринування було звичайним способом консервування овочів, тому мариновані огірки використовуються в нескінченній кількості рецептів. Ось і сьогодні пропонуємо чудовий розсольник на курячому бульйоні. Якщо ви заміните курячий бульйон овочевим, він повністю буде вегетаріанський. Отже, для початку підготуйте всі продукти. Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній поверхні наріжте її.

Крок - 1
02

Далі очистіть від шкірки моркву і корінь петрушки. Потім наріжте овочі тонкою соломкою або натріть на самій великій тертці.

Крок - 2
03

Далі звільніть картоплю від шкірки, викладіть її на обробну дошку і наріжте зовсім маленькими кубиками. Потім в окрему миску (щоб не втратити всі соки з продукту) на крупній тертці натріть солоні огірки.

Крок - 3
04

Тепер відправте невелику каструлю на плиту, налийте в неї трохи води і доведіть до кипіння. Засипте в каструлю подрібнену цибулю і, помішуючи, протоміть кілька хвилин, до її розм'якшення.

Крок - 4
05

Далі додайте в каструлю нарізану картоплю, натерту моркву і корінь петрушки. Перемішайте все і обсмажте, зменшивши вогонь, поки овочі не стануть м'якими.

Крок - 5
06

Тепер залийте вміст каструлі попередньо приготованим курячим бульйоном. Засипте в ємність так само лавровий лист, додайте духмяний перець, сушену петрушку, ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште варитися приблизно на 20 хвилин.

Крок - 6
07

Через зазначений час додайте в каструлю подрібнений солоний огірок, залийте ще за потребою бульйон, перемішайте і проваріть вміст ще близько 10 хвилин.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю з супом трохи розсолу з огірків, посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем, закип'ятіть і зніміть каструлю з вогню. Чудовий розсольник подавайте гарячим зі свіжим чорним хлібом в супроводі сметани (не обязятельно).

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Цукерки солона карамель - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки солона карамель 50 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясо шматочками в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо шматочками в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
?>