Сьогодні ми представляємо вам апетитний кисло-овочевий огірковий суп - розсольник. Додавання сметани або йогурту при подачі на рослинній основі збагачує і врівноважує прекрасний смак цієї кисло-солодкої страви.
Суп готується з маринованих молодих огірків, які ми називаємо простими солоними огірками, на основі курячого бульйону з морквою, картоплею, петрушкою і є зимовим аналогом літнього холодного огіркового супу. У Польщі та інших частинах Східної Європи до охолодження маринування було звичайним способом консервування овочів, тому мариновані огірки використовуються в нескінченній кількості рецептів. Ось і сьогодні пропонуємо чудовий розсольник на курячому бульйоні. Якщо ви заміните курячий бульйон овочевим, він повністю буде вегетаріанський. Отже, для початку підготуйте всі продукти. Очистіть від лушпиння цибулю і на обробній поверхні наріжте її.
Далі очистіть від шкірки моркву і корінь петрушки. Потім наріжте овочі тонкою соломкою або натріть на самій великій тертці.
Далі звільніть картоплю від шкірки, викладіть її на обробну дошку і наріжте зовсім маленькими кубиками. Потім в окрему миску (щоб не втратити всі соки з продукту) на крупній тертці натріть солоні огірки.
Тепер відправте невелику каструлю на плиту, налийте в неї трохи води і доведіть до кипіння. Засипте в каструлю подрібнену цибулю і, помішуючи, протоміть кілька хвилин, до її розм'якшення.
Далі додайте в каструлю нарізану картоплю, натерту моркву і корінь петрушки. Перемішайте все і обсмажте, зменшивши вогонь, поки овочі не стануть м'якими.
Тепер залийте вміст каструлі попередньо приготованим курячим бульйоном. Засипте в ємність так само лавровий лист, додайте духмяний перець, сушену петрушку, ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште варитися приблизно на 20 хвилин.
Через зазначений час додайте в каструлю подрібнений солоний огірок, залийте ще за потребою бульйон, перемішайте і проваріть вміст ще близько 10 хвилин.
Потім додайте в каструлю з супом трохи розсолу з огірків, посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем, закип'ятіть і зніміть каструлю з вогню. Чудовий розсольник подавайте гарячим зі свіжим чорним хлібом в супроводі сметани (не обязятельно).
Випадкові рецепти