Розсольник зі свининою чудово урізноманітнює ваше меню. У приготуванні можна використовувати будь-які інгредієнти, але головним, звичайно, є свинина.
Промийте свиняче м'ясо під проточною водою. У каструлю налийте воду і поставте на плиту. Опустіть м'ясо. Під час варіння на поверхні води буде утворюватися піна, не забувайте знімати її шумівкою або ложкою.
Коли піде майже вся піна, додайте в бульйон перець горошком, лавровий лист, запашний перець і сіль за смаком. Готуйте свиняче м'ясо на невеликому вогні зі злегка прочиненою кришкою на каструлі (на це вам знадобитися приблизно 60 хвилин).
За час поки вариться м'ясо, підготуйте овочі. Морквину, пастернак і корінь селери очистіть, промийте під водою і наріжте невеликими кубиками.
Розріжте цибулю-порей на чотири частини, а потім на шматочки. У сковороді розігрійте половину вершкового масла і трохи оливкового. Надішліть до нього нарізані овочі і готуйте до м'якості.
Обсмажені овочі зніміть з плити. Натріть мариновані огірки на крупну тертку (їх можна також нарізати тонкою соломкою або кубиками, виберіть варіант, який вам більше підходить). Не зливайте з натертих огірків сік.
На розігріту сковороду з маслом викладете натерті огірки. Готуйте на середньому вогні, часто перемішуючи, протягом 5-7 хвилин. Потім зніміть з плити і перекладіть в іншу ємність.
Через годину перевірте на готовність м'ясо в бульйоні. Якщо воно вже зварилося, стало м'яким, вийміть його з каструлі на тарілку. Дайте трохи охолонути, потім наріжте ножем м'ясо або розділіть виделкою на невеликі шматочки.
Очистіть картоплю. Наріжте кубиком і відправте в бульйон. Варіть майже до готовності. Потім додайте в помірно киплячий бульйон пропасеровані овочі, обсмажені мариновані огірки і нарізане свиняче м'ясо. Готуйте все разом близько 15-20 хвилин.
За кілька хвилин до закінчення приготування візьміть трохи бульйону з каструлі і налийте в чашку. У бульйон покладіть сметану кімнатної температури і добре розмішайте. Вилийте розведену бульйоном сметану в розсольник. Перемішайте ще раз, щоб сметанна суміш розійшлася по всьому супу.
Приправте розсольник зі свининою чорним меленим перцем, додайте дрібно нарізаний кріп (використовуйте свіжий або заморожений), посоліть. Якщо розсольник здається вам не кислим, можете налити в нього маринад. Перемішайте, дайте покипіти 1 хвилину і подавайте до столу гарячим. Смачного.
Випадкові рецепти