На цей раз представляємо вам, як приготувати польський домашній розсольник з солоних огірків. Це улюблений суп з усіх для багатьох людей. Сподіваємося вам сподобається.
Для початку добре вимийте проточною водою курку. Потім викладіть курку на обробну дошку і поріжте її невеликими шматками. Потім нарізані курячі частини (можете використовувати будь-яку частину курки) помістіть в середню каструлю.
Додайте в м'ясо сіль, лавровий лист, попередньо очищену від шкірки моркву, корінь петрушки, чорний горошком перець і запашний перець. Залийте вміст каструлі водою і відправте на плиту. Варіть вміст на середньому або слабкому вогні близько 25 хвилин (поки курка не відійде з кістки).
Тим часом очистіть від шкірки картоплю і наріжте на кубики середнього розміру. Надішліть картоплю в окрему миску і залийте на час холодною водою. Подрібніть солоні огірки на середньому подрібнювачі овочів (або використовуйте тертку), відкладіть в сторону. Солоні огірки в розсолі можна знайти практично в будь-якому продуктовому магазині. Поріжте дрібно нашаткований свіжий заздалегідь вимитий кріп.
Коли курка буде готова, видаліть її з каструлі і відокремте м'якоть від кістки. Також витягніть з каструлі відварену моркву і корінь петрушки. Додайте шматочки раніше підготовленої картоплі в бульйон і варіть близько 10 хвилин або до м'якості овоча. Коли картопля стане м'якою, поверніть подрібнене м'ясо і моркву, нарізану дрібними кубиками, в каструлю. Додайте подрібнені солоні огірки.
У невеликій мисці або чашці змішайте холодну воду з просіяним борошном, добре збийте, до однорідної суміші. Додайте приготовлену суміш борошна в суп, добре перемішайте для загущення. Доведіть вміст каструлі до кипіння і вимкніть вогонь.
Нарешті, додайте в каструлю раніше нарізаний свіжий кріп і перемішайте. Розсольник готовий! Суп повинен бути на смак кислим і пікантним. Якщо ви думаєте, що потрібна кислота більше, додайте трохи розсолу. Спробуйте знову. Не соромтеся додавати щіпку солі, але будьте обережні, солоні огірки вже містять її багато, намагайтеся не перестаратися. Готовий домашній розсольник подавайте з темним хлібом.
Випадкові рецепти