Укр
Рус
Каші Другі страви Польська кухня

Розсипчастий рис на гарнір в каструлі

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1732 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Розсипчастий рис на гарнір в каструлі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо у вас виходить злиплою рисова каша, пропонуємо спробувати наступний рецепт. Тепер ви будете користуватися тільки їм, щоб приготувати ідеальний розсипчастий білий рис.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Розсипчастий рис на гарнір в каструлі" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи34.9 гр.
  • Калорії231 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування розсипчастого рису вам знадобиться каструля. Виберіть підходящу і налийте в неї вказану в рецепті кількість оливкової олії. Поставте каструлю на плиту і запаліть маленький вогонь.

Крок - 1
02

Щоб надати рису більш привабливий аромат, необхідно скористатися таким інгредієнтом, як часник. Візьміть велику головку і відокремте зубчик або, при бажанні, навіть кілька. Очистіть його від лушпиння і трохи роздушіть. Киньте роздавлений часник в каструлю з маслом і обсмажте на середньому вогні протягом 1 хвилини.

Крок - 2
03

Поки смажиться часник, займіться рисом. Найкраще використовувати довгозернистий. Насипте крупу в миску, залийте водою, кілька разів перемішайте ложкою. Злийте воду і повторіть процедуру ще раз. Промитий рис відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Коли основна маса рідини стече, киньте рис в каструлю з часником і маслом. Перемішайте за допомогою дерев'яної лопатки і обсмажте на середньому вогні протягом декількох хвилин, періодично помішуючи. Обсмажка рису перед додаванням води допоможе запобігти утворенню клейстера.

Крок - 3
04

Заздалегідь вам необхідно подбати про наявність окропу. Наберіть воду в каструлю або електрочайник. Доведіть її до кипіння. Залийте потрібною кількістю окропу рис в каструлі. Ідеальним співвідношенням буде один до двох. Це означає, що на кожну частину рису ви будете використовувати дві частини води. Дайте можливість активно покипіти вмісту каструлі на сильному вогні протягом 1 хвилини.

Крок - 4
05

По закінченню цього періоду, зменшіть вогонь, додайте сіль і ретельно перемішайте рис за допомогою дерев'яної лопатки. Накрийте каструлю кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 12 хвилин. За цей час крупа повинна увібрати в себе всю рідину.

Крок - 5
06

Щоб перевірити готовність рису, зніміть кришку каструлі і скористайтеся виделкою. Коли рис буде готовий, вимкніть вогонь і залиште його накритим ще на 5 хвилин. Після цього розсипчастий рис можна подавати на гарнір до будь-яких м'ясних або рибних страв. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -
Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з яблуками 30 5 2 з 5 - детальніше -
Деруни з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Деруни з цибулею 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо в мультиварці 75 6 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт наполеон - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт наполеон 50 5 3 з 5 - детальніше -
Закуска з лаваша з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з лаваша з сиром 55 3 3 з 5 - детальніше -
Кабачки в клярі з часником - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки в клярі з часником 45 3 2 з 5 - детальніше -