Якщо у вас виходить злиплою рисова каша, пропонуємо спробувати наступний рецепт. Тепер ви будете користуватися тільки їм, щоб приготувати ідеальний розсипчастий білий рис.
Для приготування розсипчастого рису вам знадобиться каструля. Виберіть підходящу і налийте в неї вказану в рецепті кількість оливкової олії. Поставте каструлю на плиту і запаліть маленький вогонь.
Щоб надати рису більш привабливий аромат, необхідно скористатися таким інгредієнтом, як часник. Візьміть велику головку і відокремте зубчик або, при бажанні, навіть кілька. Очистіть його від лушпиння і трохи роздушіть. Киньте роздавлений часник в каструлю з маслом і обсмажте на середньому вогні протягом 1 хвилини.
Поки смажиться часник, займіться рисом. Найкраще використовувати довгозернистий. Насипте крупу в миску, залийте водою, кілька разів перемішайте ложкою. Злийте воду і повторіть процедуру ще раз. Промитий рис відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Коли основна маса рідини стече, киньте рис в каструлю з часником і маслом. Перемішайте за допомогою дерев'яної лопатки і обсмажте на середньому вогні протягом декількох хвилин, періодично помішуючи. Обсмажка рису перед додаванням води допоможе запобігти утворенню клейстера.
Заздалегідь вам необхідно подбати про наявність окропу. Наберіть воду в каструлю або електрочайник. Доведіть її до кипіння. Залийте потрібною кількістю окропу рис в каструлі. Ідеальним співвідношенням буде один до двох. Це означає, що на кожну частину рису ви будете використовувати дві частини води. Дайте можливість активно покипіти вмісту каструлі на сильному вогні протягом 1 хвилини.
По закінченню цього періоду, зменшіть вогонь, додайте сіль і ретельно перемішайте рис за допомогою дерев'яної лопатки. Накрийте каструлю кришкою і варіть на слабкому вогні протягом 12 хвилин. За цей час крупа повинна увібрати в себе всю рідину.
Щоб перевірити готовність рису, зніміть кришку каструлі і скористайтеся виделкою. Коли рис буде готовий, вимкніть вогонь і залиште його накритим ще на 5 хвилин. Після цього розсипчастий рис можна подавати на гарнір до будь-яких м'ясних або рибних страв. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти