Укр
Рус
Каші Другі страви Російська кухня

Розсипчаста гречка на гарнір

( 5.0000 5 53 3 оцінки)
549 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Розсипчаста гречка на гарнір - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Розсипчаста гречка - це натуральний гарнір, який не містить глютену, з дивно жувальною текстурою і смачним насиченим смаком.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 20 г.
  • Печериці 300 г.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Бульйон 2 скл.
  • Гречка 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Засипте в невелику миску гречану крупу і залийте холодною водою. Промийте акуратно руками гречку 2 або 3 рази водою, а потім ретельно злийте.

Крок - 1
02

Помістіть промиту гречану крупу в каструлю, де будете готувати страву і залийте гарячою водою або попередньо приготованим бульйоном, покривши приблизно на 2-3 сантиметри. Додайте в каструлю до гречаної крупи обов'язково киплячий бульйон, це дуже важливо. Якщо починати з холодного бульйону, гречка буде м'якою. Додайте в каструлю щедру дрібку солі. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою каструлю і варіть близько 15 хвилин. Через 15 хвилин зніміть каструлю з вогню. Накрийте кришкою і дайте відпаритися ще 5 хвилин від вогню.

Крок - 2
03

Нагрійте трохи оливкового або рослинного масла у великій сковороді. Додайте попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і цибулю.

Крок - 3
04

Потім помийте під проточною водою і досить крупно наріжте шампіньйони (хоча можна використовувати будь-які гриби). Додайте гриби в сковороду. Готуйте вміст сковороди на середньому вогні, постійно помішуючи, поки не почуєте насичений аромат, а інгредієнти не підрум'яняться і не скарамелізуються. Витратьте час, щоб правильно скарамелізувати цибулю і гриби. Свій прекрасний аромат дасть ще й часник. Будьте обережні, щоб не спалити його.

Крок - 4
05

Тепер додайте в сковорідку, раніше відварену гречку і ретельно все перемішайте. Додайте так само в сковороду, попередньо вимиту і дрібно нашатковану петрушку (зелень теж можна використовувати на свій смак: кріп, зелена цибуля) і знову все перемішайте. Відмінна розсипчаста гречка, приготована за цим рецептом, підходить на гарнір або як основна страва. Залишки можна навіть заморозити, а потім подавати до столу нагрівши і зі свіжими овочами.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі відбивні з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з ананасом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре з селери з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з селери з морквою 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Малосольні огірки - покроковий рецепт, фото 1 Малосольні огірки 55 1 2 з 5 - детальніше -
Бастурма із яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма із яловичини 140 6 4 з 5 - детальніше -