Котлети з курячих грудок - легкі і смачні смажені котлети з курки з овочами, які однаково підійдуть і дорослим, і дітям. Це відмінна страва для обіднього перекусу, дитячого свята, а також закуска для дружньої вечірки. Як приготувати апетитні курячі котлети з цибулею та картоплею, читайте в рецепті.
Влийте в каструлю воду. Всипте сіль і чорний мелений перець. Імбир і часник перетріть до стану пасти і додайте у воду. Влийте соєвий соус і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Куряче філе вимийте і відправте в отриманий розчин. Поставте каструлю на плиту, доведіть рідину до кипіння і відваріть курку до готовності. Потім вийміть м'ясо на тарілку і остудіть. Остигнулу курячу грудку розріжте розберіть на волокна.
Поставте на плиту сковороду, включіть середній вогонь і розтопіть вершкове масло. Зелений перець чилі вимийте, просушіть і наріжте тонкими кільцями. Надішліть нарізаний перець на сковороду з маслом.
Додайте часниково-імбирну пасту. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонким півкільцями і покладіть до решти інгредієнтів.
Посоліть за смаком, всипте мелену зіру, додайте томатний кетчуп і перемішайте. Слідом відправте на сковороду розібрану на волокна курячу грудку і знову перемішайте. Відварну картоплю потовчіть в пюре і додайте в страву.
Всипте подрібнену свіжу кінзу. Перемішайте інгредієнти до однорідності і вимкніть вогонь. З отриманої курячо-овочевої маси сформуйте котлети.
В окрему миску розбийте яйце, всипте сіль і чорний перець і збийте інгредієнти виделкою до однорідності. В іншу ємність насипте панірувальні сухарі.
Спочатку занурте котлети в яєчну масу. Потім запаніруйте в сухарях.
Розісмажте на сковороді велику кількість рослинного масла і обсмажте в ньому котлети з курячої грудки до рум'яності з обох сторін.
Готові котлетки шумівкою викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир, і перекладіть на блюдо сервіровки. Подавайте з улюбленим соусом. Смачного!
Випадкові рецепти