Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Англійська кухня

Ростбіф

( 4.9677 4 531 31 оцінка)
2550 - переглядів
40 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Ростбіф - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня, Українська кухня, Єврейська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Яловича вирізка з часником і зеленню з легким, перевіреним і запеченим методом приготування. Не потрібне маринування для ніжного і ароматного ростбіфу, який тане в роті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ростбіф" (на 100 грам)

  • Білки16.3 гр.
  • Жири13.7 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії200 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Витягніть яловичу вирізку з холодильника за 1 годину до смаження. Обріжте з яловичини зайві прожилки і обв'яжіть щільно вирізку спеціальною ниткою, щоб м'ясо не розвалювалося, а тримало форму рулету. Розігрійте духовку до 200 градусів зі стійкою в центрі.

Крок - 1
02

Очистіть від лушпиння, а потім досить крупно поріжте зубчики часнику, потім очистіть від стебла свіжі листочки чебрецю і трохи свіжого розмарину (теж бажано відірвати тільки листочки).

Крок - 2
03

Тепер за допомогою гострого ножа дрібно поріжте часник і листя зелені. Перекладіть утворену суміш в невелику миску. Додайте трохи підталого вершкового масла, натертий білий хрін, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Використовуючи вилку ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної пюреобразної маси.

Крок - 3
04

Промокніть м'ясо насухо паперовим рушником і рівномірно розподіліть часниково-трав'яну суміш по всій вирізці і перенесіть її на деко або в форму для випічки (попередньо змащену олією).

Крок - 4
05

Вставте одну частину термометра для м'яса в саму товсту частину вирізки (другу частину вставте безпосередньо в духовку), помістіть деко в духову шафу і запікайте при 200 градусах протягом 28-30 хвилин для середньої готовності.

Крок - 5
06

Вийміть готовий ростбіф з духовки і перенесіть його на обробну дошку. Накрийте запечене м'ясо кухонною фольгою і залиште на 10 хвилин.

Крок - 6
07

Видаліть з запеченого і охолодженого м'яса нитку. Наріжте соковитий і ароматний ростбіф скибочками завтовшки близько одного сантиметра і відразу подавайте до столу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

 Салат обжорка з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з куркою 55 6 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з овочів і фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з овочів і фаршу 80 4 3 з 5 - детальніше -
Мастика з цукрової пудри - покроковий рецепт, фото 1 Мастика з цукрової пудри 50 1 3 з 5 - детальніше -