Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Єврейська кухня

Ростбіф зі свинини

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

6463 - переглядів
85 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Ростбіф зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Популярна страва англійської кухні - ростбіф - це справжній кулінарний подарунок любителям м'ясних виробів. Готується ростбіф дуже просто і легко і являє собою шматок м'яса, який запікають у духовці з використанням мінімальної кількості спецій. Традиційно для ростбіфу використовують яловичину, але не менш смачним він виходить також зі свинини. Для тих, хто любить смачне, добре приготоване м'ясо, рецепт ростбіфа зі свинини доведеться дуже до речі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ростбіф зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки16 гр.
  • Жири21 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії259 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головне завдання - це правильно вибрати м'ясо. Для ростбіфу ідеально підходить свиняча вирізка. Це найкраща частина свинячої туші, в якій немає зайвих прошарків жиру, перетинок або плівок, а м'ясо м'яке. Не рекомендується використовувати заморожену свинину, краще готувати зі свіжого шматка м'яса. Перед тим, як почати приготування, свинину краще промити під водою і висушити, промокнувши паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвої вологи.

Крок - 1
02

В даному рецепті відсутні будь-які особливі інгредієнти, оскільки головна мета цієї страви - чистий смак м'яса. Тому свинину ми натираємо з усіх боків тільки сіллю і меленим перцем. Залишимо трохи промаринуватися в цих спеціях близько півгодини, а потім викладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту духовку на півгодини. Деякі кулінари рекомендують робити надрізи, натирати свинину маслом або загортати у фольгу і ін.

Крок - 2
03

Але ми пропонуємо не обтяжувати себе додатковими завданнями і просто поставити м'ясо в духовку. Свинина досить жирне і соковите м'ясо, тому воно відмінно приготується у власному соку. При температурі 250 градусів досить півгодини, щоб м'ясо приготувалося потрібним чином, було не сирим, але і не пересушеним. По закінченню зазначеного часу вимикаємо духовку і залишаємо свинину ще хвилин на 10 трохи підсушити зверху, а потім дістаємо з духовки.

Крок - 3
04

Перед вживанням даємо м'ясу ще трохи охолонути, а потім нарізаємо тонкими скибочками і можна подавати до столу. Ростбіф зі свинини, приготований таким простим способом, виходить нітрохи не гірше, ніж у інших. Ароматне, м'яке, соковите і звичайно ж, смачне м'ясо відмінно виглядає з будь-яким гарніром або ж може обійтися і без додаткового супроводу. Готуйте за цим рецептом ростбіф зі свинини і переконайтеся самі, як можна при мінімальних витратах приготувати на своїй кухні гарну м'ясну страву.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смажені рулетики з лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Смажені рулетики з лаваша 135 8 3 з 5 - детальніше -
Рулетики із бекону з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Рулетики із бекону з сиром 60 5 3 з 5 - детальніше -
Французькі круасани - покроковий рецепт, фото 1 Французькі круасани 65 1 3 з 5 - детальніше -