Укр
Рус
Яловичина Другі страви Єврейська кухня

Ростбіф з яловичини на грилі

( 4.5714 4 57 7 оцінок)

1699 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Ростбіф з яловичини на грилі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ростбіф з яловичини на грилі - страва, яку ви можете приготувати як вдома, так і на природі. Звичайно ви витратите багато часу на підготовку, але це того варто.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ростбіф з яловичини на грилі" (на 100 грам)

  • Білки16.9 гр.
  • Жири13.8 гр.
  • Вуглеводи1.5 гр.
  • Калорії206 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зазвичай для ростбіфу береться яловичина різних частин. Тільки не варто забувати, що всі частини м'яса відрізняються за складом, сальності і смаковими якостями. Не купуйте заморожене м'ясо, для такої страви воно повинно бути тільки свіжим. Яловичу вирізку промийте під проточною водою. І перетяныть її кулінарною ниткою так, щоб шматок тримав певну форму і таким способом м'ясо не пересушилося.

Крок - 1
02

Часник очистіть і подрібніть, пропустивши зубки через прес або нарізавши ножем на дуже дрібні кубики. В окремій ємності змішайте: сіль, чорний мелений перець, сухий часник і сушену зелену цибулю.

Крок - 2
03

У другу ємність насипте будь-яку, на ваш смак, приправу до м'яса. Шматок яловичини покладіть в окрему велику ємність. Полийте м'ясо оливковою олією і розітріть по всій поверхні.

Крок - 3
04

Натріть її верхню частину спочатку подрібненим свіжим часником. Потім посипте сумішшю спецій з усіх боків, перевертаючи вирізку. І приправте невеликою кількістю спецій до м'яса, також з кожного боку. Залиште м'ясо на 1-2 години, щоб воно просочилося смаком і ароматом спецій.

Крок - 4
05

Тим часом розпаліть гриль. На одну сторону гриля помістіть вугілля, а на другу поставте металеву ємність і налийте в неї не менше літра води. Поставте решітку і покладіть на неї м'ясо з того боку, де знаходиться ємність з водою, ні в якому разі не кладіть м'ясо над вугіллям. Накрийте гриль кришкою і залиште приблизно на 2 години.

Крок - 5
06

Також варто враховувати, що час приготування може змінюватися від розміру шматка м'яса і ступеня бажаного прожарювання. Через 1 годину зніміть кришку гриля, м'ясо вже набуло апетитну кірочку, і додайте трохи шматочків фруктового дерева, кинувши їх на вугілля, щоб м'ясо стало ще й більш ароматним. Закрийте кришку і залиште ще на 1 годину.

Крок - 6
07

Любителям готувати м'ясо на грилі, необхідно мати спеціальний градусник. Вставте його в м'ясо, внутрішня температура досягла 140 градусів, значить м'ясо добре присмажилося. Дуже важливий момент. Коли ви зняли м'ясо з гриля, відразу його нарізуйте. Спочатку щільно оберніть його фольгою і залиште хвилин на 15-20, так воно збереже всі свої соки всередині.

Крок - 7
08

Через відведений час розгорніть ростбіф з яловичини приготований на грилі і наріжте тонкими слайсами, попередньо знявши кулінарну нитку. М'ясо відмінно приготувалося, вийшло соковитим і ніжним всередині. Подавайте з тушкованими овочами або свіжим салатом. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профітролі - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з фрикадельками та локшиною - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками та локшиною 40 5 2 з 5 - детальніше -
Вінегрет без квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет без квашеної капусти 45 4 3 з 5 - детальніше -
Фондан в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фондан в домашніх умовах 60 3 3 з 5 - детальніше -